ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Jindřich Lidický: Výhoda či nevýhoda, že znám hráče? Vše ukáží výsledky!

Čtvrtek, 31. května 2018 08:20

Sluníčko pálí o sto šest, většina lidí se uchyluje do stínu, restauračních předzahrádek či k vodě, ale hokejisté Kladna se již pilně připravují na novou sezónu. Jedním ze dvou hlavních trenérů je Jindřich Lidický, který se k mužstvu vrací se svým někdejším parťákem Davidem Čermákem, ten zároveň vykonává funkci sportovního manažera.

Jindřich Lidický (Foto: KL)

Již před baráží se „prosáklo“ kladenskými sportovními kruhy, že novými trenéry bude dvojice David Čermák – Jan Krégl. Ale těsně před zahájením přípravy bylo zveřejněno i vaše jméno. Bylo to pro vás velké překvapení?

Ano, byl to pro mě šok, vůbec jsme to nečekal!

Prozraďte, jak se vaše jmenování „upeklo“?

Jarda Jágr mě zavolal k sobě a řekl mi, že předchozí trenéři skončili, a byl by rád, kdybych mužstvo převzal. Moc možností na výběr nebylo.

Jaké je to vrátit se do mužstva, kde jste před dvěma lety skončil, a již jste nepředpokládal, že se vrátíte do stejných vod?

Není to jednoduché. Tehdy se nám v základní části poměrně dařilo. Potom však přišel krach ve čtvrtfinále s Ústí nad Labem. Uvidíme, jak to bude letos. Začínáme opět od nuly.

Nakousnul jste situaci před dvěma roky. Tehdy jste suverénně vyhráli základní část WSM ligy, ale ve čtvrtfinále jste padli s relativně nejslabším soupeřem. V Ústí tehdy hrála řada Kladeňáků, včetně trenéra. Promítá se vám v hlavě tento neúspěch a znáte příčiny?

Příčin bylo více a z hlavy to už nikdy nevytlačím. Ústí podalo tehdy v sérii nadprůměrné výkony i díky tomu, že zde bylo pět bývalých hráčů Kladna. Naší chybou bylo, že jsme jim umožnili hrát a nezachovali jsme se jako třeba o rok později Karlovy Vary, které zakázaly hrát hráčům hostujícím v Jihlavě. Ale byly tam i další věci, o kterých nechci mluvit, protože to je už za námi.

Přišel jste k mužstvu, kde již bylo podepsáno devatenáct hráčů a skladbu kádru jste již nemohl ovlivnit. Je to hodně složité?

Mužstvo dávali dohromady Jarda Jágr s Davidem Čermákem. Drtivou většinu hráčů, až na tři, jsem dobře znal, takže v tom problém nebyl. Kostru tvoří hráči z loňského roku a disponujeme mladým celkem. Víme, kde chceme mužstvo posílit, a na případných nových oporách se již podílím.

Podívejme se na současné složení kádru. Polovina jsou zkušenější hráči, kteří nastupovali již loni, druhá půlka jsou talentovaní borci spíše s příslibem do budoucna. Jistě cítíte, že pokud chcete být konkurence schopní týmům ze špice WSM ligy, je nutné přivést výrazné posily. Je to tak?

Uvidíme, jak se podaří tým v průběhu července nebo srpna posílit. Je zatím předčasné říkat, jak budeme silní. Nicméně se domnívám, že většina mužstev svoje kádry omladí. Jiné cesty není.

Vím, že neprozradíte případná jména posil, ale jistě máte představu, jaké typy a posty hráčů potřebujete. Počítáte spíše s hráči ze zahraničí, nebo Tipsport extraligy či WSM ligy?

Na určité posty hledáme konkrétní hráče, které bychom rádi využili třeba při přesilovkách apod. Neupíráme se jen do zahraničí. Pokud si vyhlédneme českého hráče a domluvíme se s ním, budeme ho preferovat. Ale znovu opakuji, je zatím předčasné o tom mluvit.

Během hrubé přípravy vyjíždíte často na led. Co si od toho slibujete?

Od hráčů chceme především zdokonalení herních individuálních schopností. Orientujeme se na práci s hokejkou a pukem, zlepšení obratnosti apod. V ČEZ stadionu se potom soustřeďujeme hlavně na střelbu a její zlepšení. Každý hráč střílí určité penzum ran.

Tzv. suchá příprava bude trvat ještě skoro měsíc. Jaké množství práce chcete ještě absolvovat?

Co nejvyšší. Chceme, aby hráči byli po fyzické stránce co nejlépe připraveni. Absolvujeme dílčí testy. Hráči jsou na sporttestech, tedy stále pod kontrolou. Mohu s potěšením říci, že všichni makají na sto procent.

Poslední dotaz. Je větší výhodou pro vás nebo pro hráče, že se velmi dobře znáte?

Hráče jsem již měl v dorostu, juniorech nebo před dvěma lety v áčku. Znají mě, s nikým jsem neměl problém. Kdo si to zaslouží, bude hrát. A jestli je znalost hráčů výhoda či nevýhoda? Vše ukáží výsledky! Když se bude dařit, budou všichni kvitovat, že je to výhoda, v opačném případě se zase bude říkat, že to byla nevýhoda.

Autor: (rc)



  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově