ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Hradecký Bacovský poslal sérii s Alpiqem do pátého utkání!

Neděle, 6. května 2018 13:50

Nesmírně dramatická a napínavá série mezi HBC Hradec Králové 1988 a Alpiqem Kladno ještě neskončila. Východočeši dokázali zdolat svěřence Drahomíra Kadlece 5:4 po prodloužení, když vítězný gól zaznamenal půl minuty před koncem Bacovský, jenž zaznamenal v utkání hattrick.   

Ilustrační foto: KL

HBC Hradec Králové 1988 – Alpiq Kladno   5:4 p.p.   (0:2, 3:1,1:1– 1:0)                   

Zápas začal pro hosty úspěšně. Svojí aktivitou se brzy prosadili. Nejdříve sice zazářil hradecký brankář Biegl, ale v pokračujícím náporu se nakonec prosadil D. Hnízdil, když dorazil ránu Hrabára. Kontroval domácí kanonýr Bacovský, ale i Jirotka byl připraven, stejně jako při oslabení svého mužstva. Již při stejném počtu hráčů na hřišti se prosadil Prokop, který se po delší době objevil v kladenské sestavě, když nahradil zraněného Šímu.

Hostující defenzíva byla v permanenci hned po prvním návratu z kabin, kdy byl vyloučen Štěpánik, ale branku neobdržela. Hned vzápětí však přece jen strážce kladenské svatyně překonal zkušený Bacovský. Alpiq se však nenechal zatlačit, naopak Pražák opět rozvlnil síť za Bieglovými zády. O chvíli později si šli zchladit hlavu za katr domácí Mitra a hostující Šícha a při hře čtyři na čtyři se prosadil znovu Bacovský po ideální nahrávce Nováka. Výhodu přesilovky měli i Kladeňáci, ale Biegl svůj tým podržel. Hosté měli dvě obrovské příležitosti, ale při první trefili tyč a potom nedokázali dopravit míček do odkryté klece. Vzápětí přišel trest. Fanderlík po přihrávce Tesaře vyrovnal a těsně před druhou sirénou tutovku Nováka vychytal Jirotka.

 Kdo z koho? To byla výzva pro obě mužstva v závěrečné třetině. Hra se střídala před oběma brankáři, kteří museli být stále v pozoru. Změnu ve skóre mohla přinést situace po faulu Noska. Početní výhodu východočeský tým přes enormní snahu nedokázal využít, když hosté mohou děkovat zvláště výbornému Jirotkovi.  Kladenského fantoma zachránila tyč čtyři minuty před koncem po ráně Mitry. Naopak Barnošák mířil lépe a Středočeši se tak zase dostali do vedení.  Necelé dvě minuty před koncem začal Hradec hrát v šesti hráčích v poli bez brankáře.  Z obrovského tlaku se nakonec podařilo domácím vyrovnat, když se prosadil Černý. Rozhodnut tak muselo prodloužení. Vítězný gól mohl vsítit legendární hradecký Novák, ale strážce kladenské svatyně vytáhl parádní zákrok. Hradec Králové si nechal rozhodující trefu až necelých čtyřicet vteřin před závěrem, kdy Bacovský dokončil hattrick a zařídil tak srovnání série na 2:2.

„Začali jsme výborně a dostali jsme se do vedení 0:2. Potom sice soupeř snížil, když vyrovnal pár vteřin po přesilovce, což se stává, ale znovu jsme dokázali jít do dvoubrankového náskoku,“ ohlíží se za zápasem asistent trenéra Milan Maršner. „Domácí však neskutečně ožili, bylo jich plné hřiště a naši hráči individuálními chybami jim umožnili, aby vyrovnali. Ještě jednou jsme se dostali do vedení, ale nedokázali jsme ho udržet, když domácí vyrovnali v power – play a nakonec ještě těsně před koncem prodloužení. Sráží nás neskutečné individuální chyby, dnes jsme tak inkasovali hned čtyřikrát! Pochválit musím naší třetí lajnu, kde výrazně oživil hru Prokop.“

Rozhodující střetnutí o postup do semifinále Crossdock extraligy se uskuteční v kladenské Městské hokejbalové aréně v úterý 8. května od 11.00 hodin.   

Branky: 19. Bacovský (Doležal), 22. Bacovský(Novák, Hrabica), 28. Fanderlík (Tesař), 44. Černý (Bacovský), 55. Bacovský (Novák, Hrabica) – 5. D. Hnízdil (Hrabár),12. Prokop (Procházka, D. Hnízdil), 21. Pražák (Barnošák), 43. Barnošák (Kohout). Rozhodčí: Černý – Olesz. Vyloučení 2:4, přesilovky: 0:0, oslabení: 0:0.

Sestava: Jirotka – Soukup, Hrabár, Novák, Dědič, Haisman, Nosek – Štěpánik, Špaček,D. Hnízdil – Šícha, Barnošák,Kohout – Prokop, Procházka, Pražák.

Stav série: 2:2

Autor: (rc)



  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově