ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Na kladenské volejbalisty opět zbylo nepopulární stříbro

Čtvrtek, 26. dubna 2018 21:12

Kladenští fanoušci věřili, že Kladno volejbal cz ještě nepříznivě finálovou sérii zvrátí a ČEZ Karlovarsko v domácím prostředí porazí. I potřetí se hrál pětisetový zápas, ale znovu se radovali hosté z výhry 3:2. Svěřenci kouče Milana Fortuníka tak po loňské porážce ve finále ani letos na vysněnou trofej nedosáhli.

Ilustrační foto: KL

Kladno volejbal cz – ČEZ Karlovarsko  2:3  (21,- 20, 22,- 20, -12)

Před kladenským celkem byl těžký úkol. Pokud ještě chtěli Kladeňáci myslet na titul mistra ČR, všichni věděli, že musí zvítězit. Bohužel zranění stále nepustilo na palubovku Davida Konečného, a tak tým nastoupil na stejných postech jako v Karlových Varech. Na místo univerzála se posunul Šulista a jeho post smečaře zaujal Victor Bouza. První dějství vyšlo domácím na jedničku. Zásluhou servisů Zajíčka se Středočeši dostali do vedení 6:2 a náskok tří až pěti bodů udrželi až do konce. Dařilo se jak na podání, tak v útoku i na blocích.

Ve druhé sadě se karta obrátila. Karlovarsko zásluhou Zmrhala se dostalo do vedení 8:4 a náskok tří, čtyř bodů si udržovalo až do samého závěru. Kladno se sice třikrát dostalo na „dostřel“ dvou míčů, naposledy na 18:20, ale potom přišly chyby Kladna na síti, čehož zkušený celek dokázal využít.

Třetí pokračování přineslo po vyrovnaném začátku vedení hostů 8:6, ale v polovině dějství se Kladeňáci zmátořili a do druhého technického času již šli s náskokem tří bodů. Když Sobotka esem zvýšil na 20:15, zdálo se rozhodnuto. Ale potom přišel na podání nejlepší hráč minulého zápasu, hostující Rejlek a rázem byl stav 23:22. Svěřenci trenéra Fortuníka povzbuzováni vyprodanou halou však nepřipustili drama.

Bitva o každý míč, to byl čtvrtý set. Rozhodující fáze se odehrála těsně před druhým timem, kdy zkušený Hudeček získal pro svůj celek dvoubodový náskok. To se odrazilo ve větším klidu Západočechů. Domácí sráželi zbytečné technické chyby, takže koncovku zvládli hosté v pohodě.

Zmíněnou pohodu si Karlovarsko vzalo i do rozhodující zkrácené hry. Dostalo se hned do vedení, v prvním oddechovém času vedlo 5:8. Když Kladno hned následující chybou „poslalo“ Karlovarsko do čtyřbodového náskoku, bylo jasné, že jen těžko si nechají nejen set, ale i celý zápas a nakonec i finálovou sérii vzít. Za stavu 8:13 ještě kladenský tým nesmírnou bojovností snížil na 11:13, ale více jim již hráči z Karlových Varů nedovolili a po smeči Hýského do autu se mohli radovat ze zisku titulu mistra České republiky.


Ondřej Hudeček (kapitán Karlovarska): Utkání rozhodla naše vnitřní síla. Osobně pro mě je to nádherné, že mám titul potom, co jsem se vrátil do Česka.  Do tie – breaku jsme šli s vědomím, že Kladno zdoláme.

Adam Zajíček (kapitán Kladna):  Nehovoří se mně dobře, zklamání je stejně velké jako loni, kdy jsme také nedosáhli na titul. Karlovarsko zvládlo zkrácené hry lépe hlavou.  Celou sérii možná rozhodl fakt, že jsme hráli bez univerzála.

Ondřej Hudeček (kapitán Karlovarska): Utkání rozhodla naše vnitřní síla. Osobně pro mě je to nádherné, že mám titul potom, co jsem se vrátil do Česka.  Do tie – breaku jsme šli s vědomím, že Kladno zdoláme.

Adam Zajíček (kapitán Kladna):  Nehovoří se mně dobře, zklamání je stejně velké jako loni, kdy jsme také nedosáhli na titul. Karlovarsko zvládlo zkrácené hry lépe hlavou.  Celou sérii možná rozhodl fakt, že jsme hráli bez univerzála.


Sestava: West, Bouza, Sobotka, Hýský, Zajíček, Šulista – Moník, střídali: Blažek, Trojan. Rozhodčí: Rychlík – Činátl. Diváků: 1200. Zápas trval 132 minut.

Konečný stav série:  0:3

Autor: (rc)




  1. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  2. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  3. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  4. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  5. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  6. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  7. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  8. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  9. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  10. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  11. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  12. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  13. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  14. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  15. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  16. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  17. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  18. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  19. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  20. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra