ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Drahomír Kadlec: S Hradcem Králové to je padesát na padesát!

Čtvrtek, 26. dubna 2018 06:30

Minulou sobotu skončila základní část Crossdock extraligy a již tento víkend začínají boje v play off. Hokejbalisté Alpiqu Kladno „vyfasovali“ nepříjemného soupeře, tým HBC Hradec Králové 1998. S koučem Drahomírem Kadlecem se podíváme jak na právě uplynulé boje, tak na nadcházející utkání.

Drahomír Kadlec (Foto: KL)

Před začátkem jara jste si představoval, že zbylá utkání do konce základní části by měla být již přípravou na vyřazovací boje. Určitě jste si nepředstavoval, že z devíti zápasů hned pět prohrajete. Je to tak?

Když srovnám jaro s podzimem, tak je tu obrovský rozdíl. Podzim nám vyšel fantasticky, a jaro jistě nebylo podle našich představ. Přitom všichni soupeři byli hratelní. Měli jsme v sobě určitý blok, nepadali nám góly. Nicméně nepovedenou část máme za sebou a teď je před námi play – off.

V čem vidíte příčiny porážek. Bylo to způsobeno zraněním řady hráčů nebo již hráči v hlavě mysleli na vyřazovací boje?

Na play – off určitě nemysleli.  Je pravda, že jsme ani jeden zápas neodehráli v optimální sestavě, pořád někdo chyběl. Snažili jsme se najít příčiny neúspěchů. Cítili jsme to my trenéři i hráči sami. Tento týden jsme s nimi měli pohovory, tak doufám, že si nyní vše sedne a začneme hrát stejně jako na podzim.

Když hovoříme o absenci hráčů, nyní proti Mostu třeba chyběli Štěpánik a Šícha, již několik kol chybí Pliml. Stačí se dát mužstvo dohromady?

Věřím, že to tak vyjma Franty Plimla, který je po operaci menisku, bude.  Radim Štěpánik měl bolesti v kyčli, proto jsme ho nechali odpočívat. Petr Šícha byl omluven, z důvodu účasti na svatbě. Navíc po první třetině s Mostem jsme stáhli Davida Šrámka, který si stěžoval  na problémy se zápěstím.

Františku Plimlovi se obnovilo zranění kolena se kterým tak dlouho marodil?

Franta šel v zápase v Plzni trochu nešikovně do souboje, ve kterém mu zůstala noha a hnul si s operovaným kolenem.  MUDr. Jan Silber mu při prohlídce zjistil poškozený meniskus, který musel operovat. Franta již chodí a nejraději by šel hrát. Tento týden absolvuje v Rakovníku prohlídku. Samozřejmě se jedná o kvalitního beka, který by měl místo v základní sestavě. Jednalo by se však o velké riziko a musíme se s ním domluvit. Neradi bychom, aby třeba nemusel ukončit celou hráčskou kariéru.

Stejně jako v loňské sezóně i letos se utkáte ve čtvrtfinále play – off s Hradcem Králové. Loni jste soupeře vyřadili, i když to nebyla lehká utkání, v letošní sezóně jste na východě Čech utrpěli těžkou prohru a doma před třemi týdny vyhráli netěsnějším poměrem. Asi lze čekat vyrovnaný souboj?

Všichni víme, že na podzim jsme dostali výprask 0:7 a doma zvítězili 4:3.  S Hradcem to jsou vždy utkání na krev! Jedná se o nesmírně bojovné mužstvo, které nemá v zápase výpadky. Vše se točí kolem hrající legendy Petra Nováka, tým má vpředu nesmírně šikovné hráče v čele s Janem Bacovským. Disponují kvalitním gólmanem Bryknerem a podařilo se jim mužstvo dobře doplnit v obraně. Šance na postup vidím padesát na padesát, zvláště letos, kdy je soutěž hodně „našlapaná“. Zvláště si musíme dávat pozor na výborné hradecké přesilovky, proto musíme hrát disciplinovaně a nenechat se zbytečně vylučovat. Pokud chceme jít dále, a to my chceme, tak musíme nechat na hřišti všechno. Jestli na to budou stačit jen tři utkání nebo čtyři či dokonce pět, to nedokáži posoudit. V této souvislosti mě hodně překvapilo rozhodnutí ČMSHb. Pokud série nebude rozhodnuta v sobotu 5. května, bude se hrát čtvrtý zápas v neděli 6. května a případný rozhodující souboj by byl na pořadu již 8. května.  Asi si kompetentní lidé neuvědomili, že jsme amatérský sport a hrát tři zápasy ve čtyřech dnech je vražedné. Přitom již 12. a 13. května začínají úvodní střetnutí semifinále!

První dvě utkání hrajete doma. Byl by pro vás ideální vstup do čtvrtfinále podpořený dvěma vítězstvími?

Určitě. Vše se bude odvíjet od prvního souboje. Když se nám povede a budeme vést 1:0, tak druhé střetnutí bude přece jen klidnější, protože budeme  mít proti soupeři určitou psychickou výhodu. Teď se však soustředíme jen na sobotní zápas, na které zvu všechny kladenské fanoušky. Na druhé střetnutí budeme myslet až po prvním souboji.

Čtvrtfinále začne v sobotu 28. dubna a v neděli 29. dubna vždy od 11.00 hodin v Kladně, Pokračuje se v sobotu 5. května také od 11. 00 hodin v Hradci Králové. Pokud nebude postupující do semifinále znám, hraje se v neděli 6. května od 11.00 hodin rovněž v Hradci Králové. Případný pátý, rozhodující duel, by se odehrál v Kladně v úterý 8. května od 11.00 hodin v Městské hokejbalové aréně.

Autor: (rc)




  1. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  2. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  3. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  4. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  5. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  6. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  7. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  8. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  9. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  10. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  11. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  12. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  13. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  14. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  15. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  16. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  17. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  18. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  19. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  20. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra