ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Třetí porážka v řadě vzdaluje Rytířům postup do extraligy

Úterý, 17. dubna 2018 20:11

Hráčům Kladna se nepodařila odveta na ledě Energie Karlovy Vary. Domácí zcela zaslouženě porazili Rytíře 3:0 a výrazně se přiblížili postupu do Tipsport extraligy, zatímco pro hosty je vysněný postup pomalu v oblasti teorie, i když naděje stále žije.

Ilustrační foto: Josef Poláček

Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno  3:0    (1:0, 1:0, 1:0)

Domácí mohli jít do vedení již po dvanácti vteřinách, kdy Flek zůstal neobsazen před Cikánkem, ale ten situaci vyřešil svým betonem. O dvě minuty později musel kladenský gólman řešit další složitou situaci, ale ani zkušený Kverka na něho nevyzrál. Rytíři dali o sobě pořádně vědět až v osmé minutě, kdy po nahrávce Machače byl Miloslav Hořava sám před brankářem Závorkou, ale ten předvedl parádní zákrok. V jedenácté minutě však hosté udělali chybu v rozehrávce, k puku se dostal Skuhravý, který zpětnou nahrávkou našel Vachovce, jenž přesně trefil horní roh Cikánkovy svatyně. Kladno mělo jako první možnost přesilové hry, ale prakticky nevystřelilo na karlovarskou branku. V závěru úvodního dějství si hosté početní výhodu zopakovali. Po osmdesáti vteřinách však byl poměrem sil na ledě vyrovnaný, když za katr zamířil Štich.

Na začátku druhé dvacetiminutovky dohrávala Energie hru pět proti čtyřem, ovšem ke gólové šanci nepropracovala. O minutu později již domácí měli dvouminutovou výhodu klasické přesilovky. Západočeši sice byli usazeni v útočném pásmu, ale s několika střelami si kladenský strážce svatyně poradil. Kritická chvíle přišla pro Středočechy v okamžiku, kdy na trestné lavici seděli Miloslav Hořava a Kaut a domácí měli minutu výhodu dvou hráčů na ledě! Energie však nabídnutou šanci nevyužila, když rány Podlipnika a Balána skvělý Cikánek pochytal.  Ale v polovině zápasu se karlovarští hráči přece jen dočkali druhého gólu. Do brejku se dostala hned trojice Beránek – Gríger – Kohout a posledně jmenovaný namířil přesně do horní poloviny branky. Hosté odpověděli pokusem Kloze, ale karlovarský brankář byl připraven. Naopak na druhé straně Kverka vypálil na Cikánka, který vyrazil puk jen ke Stloukalovi, ale ten v jasné pozici zamířil mimo tyče. Hrálo se následně střídavě před oběma brankami, ale prakticky bez zakončení.  Těsně před sirénou mohli Rytíři snížit, ale Závorka nejdříve vychytal Kehara a hned potom Strnada!

Poslední část začali Kladeňáci aktivně, ale Závorku moc neprověřili. Bohužel přišel protiútok Energie, kdy se kanonýr Flek dostal do dvou obrovských šancí, ale Cikánek zazářil, ovšem hned vzápětí zmíněný útočník našel volného Balána a ten rozvlnil kladenskou síť potřetí. Když deset minut před koncem „vyfasoval“ Štich pětiminutový trest a do konce utkání bylo jasné, že obrátit stav bude pro Rytíře téměř nemožné. V dlouhé přesilovce namířil nabuzený Balán do tyče, a to se mu povedlo hned dvakrát! V oslabení se dostal do pásma domácích Svedlund, ale jeho tvrdou ránu karlovarský gólman kryl. Hosté nakonec oslabení uhájili bez inkasované branky, ale bylo jasné, že je to malá útěcha.


„ Od začátku jsme tahali za kratší konec a nebýt Cikánka, který nás drží nad vodou celou baráž, tak jsme první třetinu prohráli podstatně větším rozdílem,“ nehledá výmluvy kouč Pavel Patera. „Karlovy Vary byly po celý zápas lepším týmem! Nyní nám nezbývá nic jiného než o víkendu zvládnout oba zápasy a uvidíme, jak to dopadne.“


Branky: 11. Vachovec (Skuhravý), 30. Kohout (Griger, Beránek) 47 Balán (Flek). Rozhodčí: Hradil, Kika – Gebauer, Tošenovjan. Vyloučení: 2:4, navíc Štich (Kladno) 5 minut + DKU, využití: 0:0, oslabení: 0:0. Diváci:  5502 (vyprodáno)

Sestava:  Cikánek – Štich, Zelingr, Lenďák, Kehar, Repe, Svedlund, Matula – Kružík, Kaut, Redlich – Kloz, Kubík, Tůma – Zikmund, Machač, M. Hořava – Pekr, Přikryl, Strnad. 

Výsledky a tabulka po 10. kole:

Litvínov – Jihlava  3:2

  1. Karlovy Vary 10   4 3 1 2       28:20     19
  2. Litvínov 10   3 1 1 4       21:25             15   
  3. Jihlava 10   3 1 2 4       24:22                13
  4. Kladno            10   4 0 1 5       14:20    13

Autor: (rc)




  1. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  2. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  3. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  4. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  5. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  6. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  7. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  8. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  9. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  10. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  11. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  12. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  13. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  14. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  15. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  18. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  19. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova

  20. kultura

    Nahlas a potichu, recitátorská soutěžní přehlídka zná své vítěze