ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Pátek třináctého byl nešťastný pro kladenské Rytíře

Pátek, 13. dubna 2018 20:41

Po třech výhrách v řadě se tentokrát v baráži Rytířům Kladno nedařilo. Nad Vervou Litvínov se sice ujali jednobrankového vedení, ale hosté třemi zásahy v řadě výsledek obrátili ve svůj prospěch a vyhráli 3:1.

Foto: Veronika Víborčíková – KL

Rytíři Kladno – Verva Litvínov  1:3   (1:1, 0:2, 0:0)

V sestavě Kladna nenastoupil podle úmluvy Miloslav Hořava, místo něho dostal opět příležitost junior Bláha. Domácí si brzy po úvodu zahráli přesilovku. Po opatrném začátku, v poslední půlminutě spustili Rytíři před gólmanem Kantorem, který dostal přednost před Petráskem kanonádu, ale žádný puk do branky neprošel. Gólu se domácí dočkali až při stejném počtu hráčů po kombinaci Přikrylovy lajny. Strnad nahrál mezi kruhy právě svému centrovi, který zvedl puk do levého horního roku litvínovské klece. Radost Kladeňáků moc dlouho netrvala. Zkušený Hübl našel volného Lukeše, který se dostal až před Cikánka a rutinérsky zakončil. Ve druhé kladenské početní výhodě měl největší příležitost hostující Lukeš, ale tentokrát vyšel vítězně ze souboje kladenský brankář.

I po první přestávce začali Rytíři početní výhodou, ale Kantor si prakticky nezachytal. Verva byla v první hře pěti proti čtyřem úspěšnější, Nejdříve z brejku měla příležitost dvojice Strnad – Kaut, ale vše zhatila špatná nahrávka. Vzápětí Litvínov sice docílil gólu, ale nemohl být uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti. O půl minuty později stále v přesilovce se dostal do obranného pásma Středočechů Baránek a ranou zápěstím překonal Cikánka.  Branka zápasu pomohla, rázem se objevily šance na obou stranách. Největší příležitosti měli domácí Tůma a hostující Černý. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Zatímco Severočeši byli v defenzívě pečliví, v řadách Středočechů se objevovala okénka. A jednoho z nich využila opět dvojice Hübl a Lukeš. Prvně jmenovaný uviděl neobsazeného litvínovského střelce, který si počkal na ideální pozici a přesnou ranou navýšil vedení Vervy.

Kladno se ve třetí třetině pustilo do soupeře s jediným cílem, co nejrychleji vsítit kontaktní gól. Verva však byla na tlak připravena a do vyložených šancí domácí nepouštěla. Navíc v brance kraloval spolehlivý Kantor. Situace byla pro svěřence koučů Hořavy a Patery složitější, když byl za katrem Repe. Redlich se dostal do brejku, ale trefil litvínovského brankáře jenom do masky.  Extraligový tým sice dostal Rytíře pod tlak, ale branku nevsítil. Domácí ještě „přežili“ další oslabení, v jejich eventuálním závěrečném náporu je však přibrzdil vzájemný atak mezi kladenským Pekrem a litvínovským Černým, po kterém hostující borec bruslí rozbil plexisklo! Po patnáctiminutové nucené přestávce začali již čtyři minuty před závěrečnou sirénou Rytíři hrát power – play, která byla ještě zvýhodněna vyloučením Guly. Po kiksu hostujícího brankáře se před ním objevil osamocený Kloz, ale Kantor předvedl klíčový zásah, a Litvínov tak nadále zůstal reálně stále ve hře o zachování extraligové příslušnosti.


Pavel Patera (Kladno): Sice jsme vstoupili do zápasu dobře a dali úvodní gól, ale cítili jsme, že to dnes není z naší strany ono, jako v předchozích utkáních. Litvínov zaslouženě vyrovnal a ve druhé třetině mohl zaznamenat více gólů, naštěstí nás podržel ještě Cikánek. Ve třetí části jsme hráli tak jak si přejeme, a doufám, že to bude impulsem do dalších střetnutí.

Radim Skuhrovec (Litvínov): Utkání se mně hodnotí dobře. Byli jsme v kritické situaci a věděli jsme, že musíme na Kladně bodovat. I s trochou štěstí jsme branky vsítili, jak jsme potřebovali. Myslím si, že diváci ve výborné atmosféře viděli hezký hokej. Ale zítra nás již čeká příprava na další důležité střetnutí.


Branky: 9. Přikryl (Strnad, Pekr) – 12. Lukeš (Hübl, Sörvik), 26. Beránek (Gula), 35. Lukeš (Hübl). Rozhodčí: Pešina, Pražák – Brejcha, Pešek. Vyloučení: 4:5, využití: 0:1, oslabení: 0:0. Diváci:  5200 (vyprodáno).

Sestava:  Cikánek – Štich, Zelingr, Lenďák, Kehar, Repe, Svedlund, Matula – Kružík, Kaut, Redlich – Kloz, Kubík, Tůma – Bláha, Machač, Zikmund – Pekr, Přikryl, Strnad. 

Výsledky a tabulka po 8. kole:

Karlovy Vary – Jihlava  5 : 4 p.

  1. Karlovy Vary 8   3 2 1 2      23:19      14
  2. Kladno 8    4 0 0 4      13:15              12   
  3. Jihlava 8   3 0 2 3       20:18               11
  4. Litvínov 8   3 1 0 4       17:21            11   

Autor: (rc)




  1. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  2. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  3. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  4. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  5. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  6. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  7. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  8. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  9. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  10. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  11. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  12. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  13. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  14. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  15. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  16. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  17. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  18. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  19. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  20. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče