ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Budeme se snažit postoupit, zní svorně z kabiny kladenských Rytířů

Pondělí, 26. března 2018 08:00

Hokejisté Kladna mají za sebou další úspěšný krok. V semifinále play-off WSM ligy vcelku nečekaně přehráli favorizovaný Motor České Budějovice a po pěti letech si zahrají baráž o Tipsport extraligy.  

Foto: KL

„Nikdo z nás nepočítal, že sérii s Jihočechy vyhrajeme čtyři ku jedné. Pochopitelně nám hodně pomohl začátek, kdy jsme na ledě Motoru vyhráli první dva zápasy,“ přibližuje celou sérii jeden z hrdinů, gólman Lukáš Cikánek. „Soupeře jsme přebruslili a byli jsme fyzicky silnější. Osobně jsem se cítil dobře. V těchto soubojích se více brání a každý tým si hlídá defenzívu.“

Podobně viděl klání s Českými Budějovicemi i trenér Pavel Patera: „Favority byly určitě České Budějovice. Jihočeský tým deklaroval, že chce postoupit, má i velmi dobré finanční zázemí, my, jak známo, chceme jít postupnou cestou. Na druhé straně jsme nebyli úplnými outsidery. Určitě celou sérii ovlivnily úvodní dva zápasy. V prvním jsme byli lepší, ve druhém šťastnější. Také nám pomohla předcházející série s Prostějovem. Hrála se vyrovnaná utkání, kdy jsme byli naopak favorité my. Ale po postupu přes Hanáky jsme se uklidnili, což bylo ku prospěchu věci.“

Většina kladenských fanoušků je přesvědčena, že původní plán byl splněn a nynější baráž je již určitá nadstavba. „Sice jsme před sezónou řekli, že do extraligy se chceme nejdříve připravit v období tří let, ale zároveň jsme nevylučovali, pokud se naskytne příležitost dříve, že se nepokusíme postoupit třeba hned. A nyní ta šance tady je,“ konstatuje kladenský kouč.

Je samozřejmé, že baráž bude nesmírně těžká a ošidná. Ve dvanácti kolech budou všechny týmy pořádně prověřeny. Za poslední čtyři roky vždy postupující musel „nasbírat“ minimálně dvacet bodů a jediným celkem WSM ligy, kterému se podařilo proniknout mezi českou elitu, byla loni Dukla Jihlava. Budou určitě rozhodovat každé maličkosti, zápasy se mohou otáčet, stejně tak jako celá baráž. Zkušenosti s těmito utkáními mají všechna čtyři mužstva. „Karlovy Vary známe velmi dobře, třikrát jsme s nimi v sezóně prohráli. Zaslouženě vyhráli celou soutěž, mají vyvážené všechny řady od brankářů až po útočníky a podle mě jsou největšími favority baráže. Jihlavu známe z loňska. Zůstali trenéři, tým se moc neobměnil, stejně jako jejich herní styl. Litvínov disponuje výbornými dvěma lajnami, které budou nebezpečné při přesilovkách, a má i další šikovné hráče. Výhodou je, že hodně informací poskytne můj kolega Miloš Hořava, který, jak známo, na severu Čech působil,“ hodnotí soupeře olympijský vítěz z Nagana.

Nad svými kolegy v brance se zamýšlí i současná kladenská gólmanská jednička. „Karlovarský Novotný je výborný a má neskutečné statistiky. Jihlava zase disponuje hned třemi velmi kvalitními brankáři – Škarkem, Kořenářem a Voldenem. V brance Litvínova zase stojí velmi dobrý Petrásek. Určitě výkony gólmanů budou barážová střetnutí hodně ovlivňovat.“

Jak Pavel Patera, tak Lukáš Cikánek jsou optimisti v postupu do extraligy. „Myslím, že je pro nás dobré, že budeme spíše pasováni za outsidery. Pomohlo nám to i v zápasech s Budějovicemi. Doufám, že postoupíme, i když šanci mají všichni čtyři. Ale utkání budou nesmírně obtížná,“ předpokládá strážce kladenské svatyně. „Budeme se snažit skončit do druhého místa. Je velmi reálné, že celé kvarteto bude mít šanci na postup ještě po sedmém či osmém kole. Nečekám, že se někdo „utrhne“. Klidně to může být až v samém závěru baráže. Ale plně souhlasím s vaším názorem, že budou rozhodovat hlavně tři faktory – psychika, forma, zranění!,“ dívá se na blízkou budoucnost jeden z kladenských koučů. 

Baráž začne pro Rytíře Kladno v úterý 27. března, kdy se od 17.00 hodin představí v živém přenosu ČT sport na ledě Jihlavy. Další dvě utkání se hrají doma. V pátek 30. března od 18.00 hodin s Litvínovem a v neděli 1. dubna od 16.00 hodin s Karlovými Vary. V úterý 3. dubna se hraje od 17.30 hodin v Karlových Varech a v pátek v Kladně od 18.00 hodin s Jihlavou. Další dvě utkání hrají Rytíři venku. Nejdříve v neděli 8. dubna od 15.30 hodin v Litvínově a potom v úterý 10. dubna od 17.30 hodin v Jihlavě.  Doma se představí v pátek 13. dubna od 18.00 hodin v souboji s Litvínovem a v neděli 15. dubna od 16.00 hodin proti Karlovým Varům. V úterý 17. dubna nastoupí od 17.30 hodin v Karlových Varech, pak se v pátek 20. dubna představí doma od 18.00 hodin v zápase s Jihlavou a baráž zakončí v neděli 22. dubna od 15.30 hodin v Litvínově.  

Autor: (rc)




  1. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  2. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  3. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  4. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  5. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  6. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  7. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  8. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  9. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  10. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  11. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  12. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  13. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  14. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  15. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  16. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  17. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  18. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  19. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  20. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec