ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Milan Fortuník: Příbram bude těžký soupeř, ale svým hráčům věřím!

Pátek, 16. března 2018 07:29

Boje play-off začnou příští pondělí na svátek Josefa i pro hráče Kladno volejbal cz. Po základní části Uniqa extraligy skončili na třetí příčce. Podívejme se očima kouče Milana Fortuníka jak na předcházející účinkování, tak i na nadcházející střetnutí, která družstvo čekají.

Jak jste spokojen s vystoupením týmu v předchozích dvaceti dvou zápasech? 

Musím říci, že jsem spokojený nejen s umístěním, ale i s tím, že mužstvo je soudržné a hráči k sobě brzy našli cestu. Nespokojený jsem na druhou stranu s tím, že když byla sezóna tak dobře rozehraná, tak jsme neskončili o nějaký stupínek výše a při eventuálním postupu do semifinále tak přišli o možnost začít zápas v domácím prostředí.

Nicméně poslední zápasy mužstvu až tolik nevyšly, i když se většinou vyhrávalo. Ale jednoznačné porážky s Českými Budějovicemi a s Libercem v Českém poháru leccos naznačily. Byl jste nespokojený a snažil jste se hledat příčiny výpadků jak v setech, tak v utkáních. Našel jste je?

To nevím. Musím konstatovat, že tato sezóna mi hodně připomíná první v extralize před třemi roky. Dokázali jsme podávat výborné výkony a sehrát báječné zápasy, ale také jsme se dopouštěli velkých herních výpadků. Možná je to dané tím, že hrajeme málo vyrovnaných soubojů. Chybí nám třeba i více zažité některé herní situace. Vím, že dokážeme hrát výborný volejbal, ale i „vyrobit“ fatální chyby. Obměněný kádr má velkou sílu, ale v některých momentech se stále „hledá“. Bohužel zatím nejsme na loňské úrovni.

Hodně jste chtěli uspět v Českém poháru. Skončili jste v semifinále. Jste zklamán, že se nepodařilo postoupit do finále a splnit tak svůj cíl? Nepromítá se neúspěch negativně na mužstvu?

Doufám, že to nebude mít vliv na nadcházející play-off. Měli jsme těžkého soupeře v podobě Liberce. Bohužel některé herní situace jsme řešili špatně, v určitých fázích jsme vůbec nestačili. Musíme se z toho poučit. Dukla postoupila po zásluze. Neměli jsme takovou výkonnost, abychom soupeře přehráli.

Jistě vás těší fakt, že na rozdíl od předchozích ročníků, kdy jste se museli spolehnout na základní sedmičku, se vám letos podařilo doplnit kádr o dva velmi kvalitní hráče a máte tak možnost více experimentovat se sestavou?

Předchozí roky jsme měli úzký kádr, na který jsme doplatili. Letos se nám podařilo tým dost dobře doplnit, ale to neznamená automaticky zajištěnou medaili! Ostatní potenciální soupeři disponují také kvalitními kádry. Ale je určitě velkou výhodou, že máme možnost více taktických variant. Velice se zkvalitnily tréninky, dosáhly určitě nejlepší úrovně za poslední tři roky!

Vaším prvním soupeřem bude ve čtvrtfinále play-off Euro Sitex Příbram. V základní části jste nad tímto klubem dvakrát vyhráli, ale byla to těžká střetnutí. Na které hráče si budete muset dávat největší pozor?

Při rozhovorech s ostatními trenéry „silné“ čtyřky na Českém poháru byla Příbram zmiňovaná jako soupeř, kterého si nikdo nepřál. Vyšlo to na nás a očekáváme těžká utkání. Souhlasím s tím, že oba vzájemné zápasy byly hodně vyrovnané, ale dokázali jsme je vyhrát, což by mohla být malá výhoda. Ale ve vyřazovacích utkáních se všechno smazává. Příbram má výborný kádr s kvalitními hráči i zázemím, navíc i hezkou halu. Z jednotlivých hráčů musím jmenovat Martina Böhma, kterého si fanoušci určitě pamatují z doby, kdy oblékal kladenský dres. Je to asi ústřední postava. Na poslední chvíli přišla i kvalita na postu nahrávače v podobě Ondřeje Kusta, který má bohaté zkušenosti Je to „chlap“ pro vyhrocené boje. Doufám, že budeme mít patřičné sebevědomí a předvedeme naši rychlou hru.

Vloni byl velký zájem fanoušků o utkání play-off. Čekáte i letos podobné návštěvy?

Pochopitelně jsme byli nadšeni diváckou kulisou a doufám, že tomu tak bude i letos. Na druhou stranu vládl v hale i trochu chaos, proto jsme byli nuceni přistoupit k některým změnám. Jednak k důsledné práci pořadatelské služby, která hodlá dbát přísně na to, aby lidé nestáli na nebezpečných místech, jako jsou parapety. Důkladná bude i distribuce lístků. Vstupné jsme drasticky nezvyšovali, pohybuje se od padesáti do sta korun. Příjemnou novinkou je vybudování relaxační zóny za hrací plochou. Umístíme zde pět lehátek, kde šťastní výherci ze soutěží mohou v tričku klubu vleže sledovat zápas a k tomu dostanou občerstvení v podobě jídla i nápojů! Opět proběhnou soutěže a atmosféru zpříjemní roztleskávačky. Máme připraveno i jedno překvapení, které si zatím nechám pro sebe. Intenzivně na něm pracujeme.

Kladno je určitě favoritem série. Máte již v hlavě základní sestavu a tipnete si, kolik utkání s Příbramí odehrajete?

Určitě se nebráníme roli favorita. Nechci ani odhadovat, kolik střetnutí budeme muset odehrát. Ale pevně věřím, že postoupíme! Pokud nepřijde něco neočekávaného, tak výborného kouče soupeře Martina Kopa sestavou nepřekvapíme. Vykrystalizoval se základní kádr z předchozích utkání v sezóně a nic na něm nechci měnit. Pochopitelně nevím, jak se bude série vyvíjet. Ale byl bych nadšen, kdyby všichni na palubovce zahráli famózně a já nemusel dělat žádné změny.


Zápasy s Příbramí se hrají na tři vítězná utkání. Začíná se na Kladně v pondělí 19. března, druhé střetnutí se uskuteční v Příbrami ve čtvrtek 22. března a třetí klání je na pořadu opět v Kladně v neděli 25. března. Pokud nebude o postupujícím rozhodnuto, další souboj se odehraje v Příbrami ve středu 28. března, případně na Kladně v sobotu 31. března. Všechny zápasy začínají v 18 hodin.

Autor: (rc)




  1. pozvánka

    Zítra zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  2. krimi

    Strážníci v Kladně nalezli ukradené auto z Prahy, policie hledá svědky

  3. krimi

    Kladenský agresivní postrach žen skončil za mřížemi, pátrání bylo odvoláno

  4. kultura

    Celým rokem zaječím skokem, výstava ve Vlastivědném muzeu města Slaný začíná už zítra

  5. kultura

    Kladenský Majáles, studentská oslava jara, vypukne už zítra v bývalých kasárnách

  6. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  7. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  8. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  9. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  10. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  11. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  12. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  13. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  14. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  15. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  18. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  19. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  20. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni