ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: David Tůma sestřelil hattrickem českobudějovický Motor

Středa, 21. února 2018 19:59

Kladenští hokejisté dokázali i bez Jaromíra Jágra příjemně překvapit. Rytíři po velmi koncentrovaném výkonu zvítězili na ledě Motoru České Budějovice zaslouženě 1:4, když střelecky zazářil David Tůma.

Foto: Ján Honza

Motor České Budějovice  –  Rytíři Kladno   1 : 4 (1:1, 0:2, 0:1)

Jak Rytíři Kladno na svých webových stránkách prezentovali, Jaromír Jágr v utkání proti domácímu Motoru nenastoupil. Vedle centra Machače se objevil na pravém křídle místo Jágra M. Hořava a na levém zase Švéd Svedlund, který se po záskoku v obraně vrátil do útočných řad. Českobudějovičtí hráči se pustili do Rytířů s maximálním úsilím a brzy se ujali vedení lacinou brankou. Vyhození puku hostujících obránců zachytil u zadního mantinelu Bárta, který nahodil touš na Cikánkova záda, od nichž spadl za brankovou čáru! Gól samozřejmě domácí patřičně nastartoval, zvýšit mohl Dostálek, ale svojí příležitost zahodil. Hosté se dostali do tlaku až při vyloučení Čápa, ale brankář Kváča moc potíží neměl. Přesto do konce úvodní části Rytíři stačili srovnat, rovněž šťastnou brankou. Tůma se prosadil do útočného pásma, domácí obránce odpálil puk jen do Machače, od kterého se odrazil puk do branky.

První gólovou příležitost po návratu z kabin měl Kehar, kterého však vychytal českobudějovický brankář. V tradičně vyprodané Budvar aréně se hrál zajímavý hokej. V polovině utkání si Rytíři i Motor zahráli přesilovky, ale se stejným výsledkem, bez vstřeleného gólu. Blíže brance byl domácí Vampola, ale Cikánek skvěle zasáhl. Pak však odešel za katr Mikyska a hosté šli do vedení. Strnad ještě ani nadvakrát se neprosadil proti Kváčovi, ale o minutu později Přikryl ideálně našel Tůmu, který se po delší střelecké absenci konečně prosadil. A zřejmě z nejlepšího kladenského kanonýra spadla nervozita, proto za další tři čtvrtě minuty se radoval znovu, když tečoval ránu Štindla od modré čáry. Snížit mohl Jonák, ale proti byl Cikánkův beton.

Podle očekávání České Budějovice nasadily po druhé siréně k náporu. Vráblík v dobré pozici vystřelil těsně vedle a vyloučení Redlicha, hostující defenzíva ubránila. Deset minut před koncem měl ideální příležitost na snížení znovu Jonák, ale kladenský gólman vzájemný souboj vyhrál. Kladno pozorně bránilo hlavně svojí obrannou třetinu, moc se neotevíralo ani v další početní výhodě. Definitivní rozuzlení střetnutí přišlo necelých pět minut před koncem. Přikryl vyhrál vhazování pro Tůmu a projektil z jeho hole potřetí skončil v síti. David Tůma tak zaznamenal čistý hattrick. Vítězství Rytířů znamená, že před posledním kolem základní části WSM ligy definitivně skončí na třetí příčce tabulky!


„Samozřejmě s vítězstvím panuje spokojenost. Kluci odehráli utkání jako v play – off. Bojovali, padali do střel. Na začátku jsme dostali laciný gól, a domácí nás následně „mleli“. Nebýt Cikánka mohli jsme prohrávat o dva, tři góly,“ přiznává kouč Pavel Patera. „Hodně nám pomohlo vyrovnání do konce první třetiny. Důležitým okamžikem střetnutí byli naše dva góly během necelé minuty, kdy se po střelecké nikoliv herní mizérii, prosadil David Tůma. Právě on s Cikánkem byli ústředními postavami našeho týmu. Jestli nastoupí Jarda Jágra v sobotu proti Prostějovu, to nedokáži v této době říci. Podobná situace je i u Jurije Repeho, který se v pátek v noci vrací ze ZOH.“


Branky: 5. Bárta –17. Machač (Tůma), 35. Tůma (Přikryl), 36. Tůma (Štindl, Kloz), 56.Tůma (Přikryl). Rozhodčí: Pešina, Doležal – Zídek, Springl. Vyloučení: 4:4, navíc Čech (České Budějovice) a Přikryl (Kladno) 10 minut, využití: 0:1, oslabení: 0:0. Diváci: 6421 (vyprodáno).

Sestava:  Cikánek – Štindl, Kehar, P. Hořava, Matula, Lenďák, Zelingr, Štich  – M.Hořava, Machač, Svedlund – Kloz, Kubík, Tůma – Pekr, Přikryl, Strnad – Zikmund, Kaut, Redlich.


Autor: (rc)



  1. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  2. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  3. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  4. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  5. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude

  6. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  7. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  8. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  9. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  10. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  11. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  12. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  13. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  14. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  15. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  16. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  17. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  18. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  19. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče

  20. zprávy

    V Ledcích využijí prostředky od kraje na obecní úřad, Pchery dostanou téměř dva miliony