ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Ani zranění Jágra nezlomilo Rytíře, kteří zdolali nebezpečný Havířov

Sobota, 17. února 2018 18:46

Po nevydařeném domácím střetnutí minulý týden proti Litoměřicím, chtěli Rytíři Kladno získat tři body proti celku AZ Residomo Havířov. Přestože domácí brzy přišli o Jaromíra Jágra, nakonec Kladeňáci zápas zvládli a vyhráli 3:1.

Rytíři Kladno – AZ Residomo  Havířov   3: 1   (0:0, 2:1, 1:0)

Pro Rytíře nemohl začít zápas hůře. Již po třech minutách šel sice hostující Kurovský na trestnou lavici, ale potom dostal u mantinelu puk Jágr, kterého zezadu tvrdě atakoval Sikora. Česká legenda narazila na plexisklo a sesunula se na led. Přestože se ze začátku zdálo, že českou legendu budou muset odvézt na nosítkách, nakonec Jágr odkulhal sám na střídačku. V oslabení mohl poslat Havířov do vedení Fronk, ale netrefil odkrytou branku. Ani další početní výhoda se domácím nepovedla, navíc po brejku jel sám na Cikánka  Gřeš, ale tak dlouho hledal místo v brance až přestřelil. Kladno se poprvé dostalo do slibné šance zásluhou Tůmy, ale gólman Růžička byl připraven. Havířovský brankář si o chvíli později poradil i s ranou Zikmunda. V závěru přišla další chyba kladenské obrany, ovšem Holeček zamířil vedle.

Ani ve druhé části se Jágr do sestavy nevrátil, v sestavě ho nahradil Kubík. Podle důvěryhodných zdrojů má král Jaromír otřes mozku.  Domácí začali tlakem, který vyústil ve vedoucí gól. Štindl přízemní tvrdou střelou rozjásal fanoušky. Havířovský AZ však i nadále domácí borce hodně „zlobil“ a Cikánek musel být stále v pozoru. Několik závarů Kladeňáci přežili jen se štěstím. Ale v půlce střetnutí již Pořízek pokusem do šibenice vyrovnal.  Rytíři si vzali vedení zpět po necelých čtyřech minutách, kdy si Redlich najel od mantinelu do lepší pozice a ranou na zadní tyč překonal Růžičku.  Do konce druhé třetiny měli Středočeši několik dalších šancí, ale třetí branku se jim nepodařilo vsítit.

Třetí část začala opatrně, Kladno se snažilo přidat uklidňující gól, Residomo se na druhou stranu vyrovnat. Hra se spíše odbývala ve středu hřiště. K radosti vyprodaného hlediště se podařilo vstřelit branku domácím. Sváteční střelec Kaut z otočky zvýšil na rozdíl dvou branek. AZ v závěru zvýšil obrátky, střela z pravé strany trefila Kauta, ale Cikánek stačil ještě puk přikrýt,  Drtilův výlet před kladenskou klec skončil naštěstí pro Rytíře ranou těsně vedle.


Jiří Režnar (Havířov): Divák, který přišel dnes na zápas, musel být spokojen.  „Kaňkou“ bylo zranění Jágra, ale jinak zápas měl slušnou úroveň. Bohužel o osudu střetnutí rozhodla naše oslabení, které jsme sice „ustál“ bez inkasovaného gólu, ale hráče stáli hodně sil.

Pavel Patera (Kladno):  Souhlasím s kolegou, zápas měl tendenci zápasů play – off, za které jsme moc rádi. Je to určitě dané i vyprodanými zápasy. Ke zranění Jaromíra  nemohu nic říci, vše oznámí tiskový mluvčí Vít Heral.


Branky:  23. Štindl, 34. Redlich (Pekr, Machač), 47. Kaut (Kloz, Tůma) – 30. Pořízek (Bednář, Kanko), 19.  Rozhodčí:  Kostourek, Zubzanda – Kokrment, Belko. Vyloučení: 4 :11, využití: 0:0, oslabení: 0:0. Diváci:  5200 (vyprodáno)

Sestava:  Cikánek – P. Hořava,  Svedlund, Lenďák, Kehar, Štindl, Matula – Jágr, Machač, Zikmund – Kloz,  Kurjanov, Tůma – M. Hořava, Přikryl, Strnad – Pekr, Kaut, Redlich – Kubík.

Autor: (rc)



  1. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  2. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  3. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  4. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  5. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  6. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  7. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  8. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  9. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  10. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  11. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  12. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  13. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  14. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  15. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  16. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  17. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  18. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  19. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  20. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy