ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Z Edenu si vezou Rytíři alespoň dva body

Středa, 14. února 2018 20:33

Hokejisté Kladna byli blízko další prohře na ledě Slavie Praha. Prakticky celé utkání Rytíři prohrávali, až v závěru dokázali smazat jednogólové manko zásluhou Petra Hořavy. Stejný hráč následně rozhodl i prodloužení a Kladno si tak veze výhru 1:2.   

Ilustrační foto: Tomáš Kostečka

Slavia Praha  –  Rytíři Kladno   1 : 2 p. p. (1:0, 0:0, 0:1 – 0:1)

„Sešívaní“ začali svižně, ale do první obrovské příležitosti se dostal Jágr. Úplně osamocen před brankářem Frodlem však nedokázal poslat puk do sítě. Další průběh první třetiny přinesl vyrovnanou hru, i když více práce měl slavistický strážce svatyně. Ale paradoxně se dostala do vedení Slavia. Zigo vyhrál v kladenském obranném pásmu buly, k touši se dostal bývalý hráč Rytířů Račuk, který perfektně nahrál Doležalovi, jenž propálil Cikánka. O chvíli později byl vyloučen domácí Barák. Pekrovu bombu Frodl skvěle vyrazil, ale potom se v oslabení dostal Kubica až před Cikánka, ale ten svůj tým rovněž zachránil. Největší šanci na vyrovnání měli Rytíři necelé tři minuty před koncem, kdy hned trojice se hnala až před slavistickou svatyni, ale Tůma vystřelil vedle!

Po změně stran se snažilo Kladno co nejrychleji vstřelit branku. Z aktivity se však nic „neurodilo“. Většina náznaků příležitostí skončila buď špatnou nahrávkou, nepřesností, nebo zablokováním střel. Pražané se dostali před Cikánkovu klec jen v početní výhodě, kterou však sehráli velmi špatně. S podobnou situací si následně neporadili ani svěřenci trenérů Hořavy a Patery. I další početní výhoda pražského celku měla stejný efekt. Teprve při hře čtyři na čtyři přišly gólové šance hostů. Ale Machačovi sebral puk slavistický obránce a Jágr nedokázal trefit odkrytou část branky. Následný nápor žádnou změnu do konce druhé části hry nepřinesl.

Úvod třetího pokračování se překvapivě nesl ve znamení tlaku slavistů. Cikánek však stejně jako jeho kolega v bráně na druhé straně se nenechal překvapit. Víceméně z ojedinělého protiútoku se dostal na dostřel Svedlund, ale odkrytou domácí branku přestřelil. Osm minut před koncem šel na trestnou lavici P. Hořava, ale kladenská defenzíva opět pracovala velmi dobře a nedovolila domácím zvýšení náskoku. Srovnání skóre přišlo nakonec až v době, kdy vyprodaný Eden se těšil na skalp Jágrova týmu. Čtyři a půl minuty před závěrečnou sirénou vypálil Strnad a P. Hořava tečoval puk za Frodlova záda. Hned vzápětí Pražané faulovali, ale z mocného náporu přišla pouze možnost Machače, jenž Jágrovu přihrávku poslal vedle tyče. Rytíři sevřeli Slavii v její obranné třetině, ale vítězný gól nepřišel.

Prodloužení trvalo jen něco přes minutu. Přikryl našel P. Hořavu, který vypálil na zadní tyč, domácí brankář jeho pokus vyrazil, ale odražený touš si srazil slavistický Šagát do vlastní branky!


„Sice vydřená, ale zasloužená výhra. Dnes jsme podali týmový výkon, a přestože jsme vyrovnali až chvíli před koncem, dokázali jsme v prodloužení přidat vítězný gól,“ komentuje střetnutí trenér Pavel Patera. „S koncovkou se teď trochu trápíme, ale obě branky jsme dokázali „dokopat“ i se štěstím za brankovou čáru. Snad nás výhra opět nastartuje na vítěznou vlnu.“


Branky: 8. Doležal (Račuk, Zigo) – 56. P.Hořava (Strnad, Svedlund), P.Hořava (Přikryl). Rozhodčí: Barek, Wagner – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:4, využití: 0:0, oslabení: 0:0. Diváci: 4000 (vyprodáno).

Sestava:  Cikánek – Lenďák, Kehar, P. Hořava, Svedlund, Štindl, Matula  – Jágr, Machač, Zikmund – Kloz, Kurjanov, Tůma – M. Hořava, Přikryl, Strnad – Pekr, Kaut, Redlich – Kubík.

Autor: (rc)



  1. pozvánka

    Zítra zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  2. krimi

    Strážníci v Kladně nalezli ukradené auto z Prahy, policie hledá svědky

  3. krimi

    Kladenský agresivní postrach žen skončil za mřížemi, pátrání bylo odvoláno

  4. kultura

    Celým rokem zaječím skokem, výstava ve Vlastivědném muzeu města Slaný začíná už zítra

  5. kultura

    Kladenský Majáles, studentská oslava jara, vypukne už zítra v bývalých kasárnách

  6. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  7. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  8. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  9. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  10. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  11. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  12. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  13. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  14. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  15. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  18. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  19. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  20. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni