ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Rytíři i s Jágrem ani počtvrté nenašli zbraň na přerovské Zubry!

Středa, 7. února 2018 20:32

ZUBR Přerov znovu ukázal, že letos se mu na Rytíře Kladno daří. Dokázal i počtvrté zvítězit, tentokráte 2:1. Ve velmi zajímavém utkání měli domácí více ze hry v první polovině střetnutí, kdy získali dvoubrankový náskok. Hosté se prosazovali ve druhé části, ale dokázali jen zkorigovat výsledek.

Rytíři i s Jágrem ani počtvrté nenašli zbraň na přerovské Zubry! (Foto: Jiří Kalla – Rytíři Kladno)

ZUBR Přerov  –  Rytíři Kladno   2 : 1  (1:0, 1:0, 0:1)

Vyprodaný přerovský stadion se samozřejmě těšil na legendárního Jágra a domácí fanoušci čekali, zdali Zubři i počtvrté v sezoně zdolají Rytíře. Úvod utkání byl hodně vyrovnaný, obě mužstva se snažila dostat soupeře pod tlak. Nejdříve měl více zákroků hostující Klouček, následně musel předvést svoje umění i domácí gólman Klimeš, když vytěsnil ránu Machače po nahrávce Jágra. Skóre otevřel přerovský Sýkora, jenž po nahrávce od Rosandiče projel mezi kladenskými beky a střelou mezi betony poslal za bouřlivého jásotu Zubry do vedení. Domácí se uklidnili a začali diktovat vývoj utkání. Pět vteřin před první sirénou zachránil hosty Klouček, protože Hanáci jeli dva na jednoho, ale gólovou ránu Goiše kladenský brankář kryl.

Po změně stran se do dobré šance dostal Machač, ale přerovský brankář znovu ukázal svoje kvality. Vzápětí Rytíři měli možnost první početní výhody. Ale Kladeňákům se přečíslení vůbec nevydařilo. Vyrovnat mohl Kubík, po parádní přihrávce Machače, ale i on „vyhořel“ na Klimešovi. Hosté začali zvýšenou aktivitou dobývat přerovskou tvrz, ale ta odolávala. Středočeši si navíc museli dávat pozor na rychlé brejky. Ve třicáté páté minutě hráli Zubři přesilovku při vyloučení Kurjanova. Kladenská defenzíva však pracovala na jedničku a nepustila domácí do řádné příležitosti. Již při hře pět na pět se však dostal k puku Navrátil a jen skvělý Klouček zabránil druhé brance ve své síti. Bohužel o minutu později již přece jen inkasoval. Bývalý hráč Kladna Milan Procházka našel přesně Šlahaře, jenž ranou pod horní tyč zvýšil náskok svého celku.

Smůlu měl hned na začátku třetího dějství Jágr, Dostal se k zakončení, ale touš skončil na tyči! Hosté zapnuli na plné obrátky, které ještě umocnila další početní výhoda. Ale i Přerov skvěle bránil a Kladeňáci se ke snižující brance nedostali. Na trestnou lavici o chvíli později putoval i Matula, kterého za dalších čtyřicet vteřin následoval Redlich. Hosté kritický okamžik ustáli, když hrdinou se stal především Klouček, jenž fantastickým zákrokem vychytal Sýkoru. Deset minut před koncem dostali Rytíři jednu z posledních šancí na zvrat, v podobě třetí hry pět proti čtyřem. Ale ani tentokrát hosté prakticky Klimeše neohrozili. Pět minut před závěrečnou sirénou se Kladno přece jen dočkalo gólu po spolupráci Kubíka s Jágrem, kdy prvně jmenovaný konečně propálil výborného přerovského strážce svatyně. Hned vzápětí však šli hosté znovu do čtyřech, ale skvělou defenzívou se ubránili. Dvě minuty před koncem zkusili Rytíři hru bez brankáře. 


„Bohužel udělali jsme dvě hrubé chyby, za které jsme zaplatili. Nemůže se nám stát, aby hráč projel mezi beky. Navíc jsme prohráli sedmdesát procent osobních soubojů. Přerov vyhrál zaslouženě,“ shrnul trenér Pavel Patera. „Nelze říci, že bychom měli ze soupeře komplex, i když jsme s ním čtyřikrát prohráli, ale musíme se vyvarovat zbytečných chyb. Gólman Klouček znovu potvrdil svoje kvality a předvedl výborný výkon.“     


Branky: 14. Sýkora (Rosandič, Chmelíř), 39. Šlahař (Procházka) – 56. Kubík (Jágr). Rozhodčí: Obadal, Kozol – Wesley, Lukš. Vyloučení: 3:4, využití: 0:0, oslabení: 0:0. Diváci: 3000 (vyprodáno).

Sestava:  Klouček – Lenďák, Kehar, P. Hořava, Svedlund, Štindl, Zelingr, Matula  – Jágr, Machač, Kubík  – Kloz, Kurjanov, Tůma – Pekr, Přikryl, Strnad – Zikmund, Kaut, Redlich – M. Hořava.

Autor: (rc)



  1. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  2. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  3. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  4. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  5. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  6. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  7. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  8. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  9. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  10. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  11. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  12. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  13. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  14. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  15. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  16. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  17. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  18. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  19. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  20. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče