ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Jaromír Jágr zařídil se svými spoluhráči výhru Rytířů

Sobota, 3. února 2018 20:24

Nesmírně sledované utkání mezi HC Benátky nad Jizerou a Rytíři Kladno přineslo zajímavou podívanou, ve které excelovali obě hvězdy, jak domácí Petr Nedvěd, tak především Jaromír Jágr, která byl strůjcem vítězství v poměru 2:7.

Foto pro KL: Karel Jelínek

HC Benátky nad Jizerou – Rytíři Kladno   2:7   (0:2, 2:0, 0:5)

Vyprodaná liberecká aréna viděla nejdříve slavnostní úvod, ve které se loučila domácí ikona Petr Nedvěd, ale následně se všichni soustředili na největší hvězdu zápasu, Jaromíra Jágra. Ten nastoupil vedle mladíků Machače a Kubíka. První část přinesla zajímavý moment nejdříve pro „domácí“ Benátky a konkrétně pro Hrabíka, ale ve skórování mu zabránil Cikánek. Následně se dvakrát blýskl gólman Žajdlík, ale potom Jágr cizelérsky nahrál Kubíkovi, který otevřel skóre. Nejslavnější český hokejista současnosti o chvíli později nahrál Kubíkovi, jenž vrátil puk na modrou čáru Štindlovi, jenž poslal Rytíře do dvoubrankového vedení.

Po změně stran mohl Kubík zvýšit na rozdíl tří branek, ale o minutu později „vyrobili“ Kladeňáci hrubou chybu ve středním pásmu a loučící se Nedvěd rozjásal liberecké fanoušky. Nedvěd se hned vzápětí dostal do vyložené příležitosti, ovšem Cikánek ještě stačil nebezpečnou situaci zachránit. Ovšem dvě minuty před koncem druhé části se Benátky přece jen dočkaly. Husa propálil od modré čáry všechny hráče před s sebou, a outsider začal nebezpečně „kousat!“.

Kladno na začátku třetí dvacetiminutovky nevyužilo přesilovou hru, a již při hře pět na pět měl ideální možnost na obrat Psota, který měl před s sebou prázdnou branku, ale jeden z obětavých hostujících obránců stačil poslat puk do bezpečí. Deset minut před závěrečnou přestávkou přišel rozhodující okamžik utkání. Jágr zatáhl puk do útočného pásma, nahrál Machačovi, který předložil touš ještě Kubíkovi, který rozvlnil síť domácích potřetí. Když o čtyřicet čtyři vteřin později přidal Zelingr čtvrtý zásah bylo definitivně rozhodnuto. Rozhozené Benátky inkasovaly následně při vlastní přesilovce z hole Strnada. Předposlední tým WSM ligy rezignoval. Jeden z nejlepších hráčů utkání Kubík, poslal do brejku Zikmunda, který tváří tvář Žajdlíkovi nezaváhal. Debakl domácích dokončil Kloz, po přihrávce od Kurjanova.  Proti očekávání Jaromír Jágr odehrál celé utkání a v závěru se dočkal velkých ovací.


„Věděli jsme, že nás bude čekat těžký zápas, přestože jsou Benátky na chvostu tabulky. Úvodní třetina nám vyšla a první lajna vsítila dva krásné góly,“ hodnotí utkání kouč Pavel Patera. „ Bohužel ve druhé třetině jsme zbytečně polevili, mysleli jsme si, že se nic nemůže stát a soupeř zaslouženě vyrovnal. Třetí třetina byla po přestávce hodně vyrovnaná. Naštěstí jsme to byli my, kdo dal třetí branku a vzápětí čtvrtou, pak se soupeř položil. Hodnotit Jardu Jágra je asi zbytečné. Byl u prvních tří branek, a měl rozhodující podíl na výhře. Bylo úžasné, že přestože nehrál od loňského Silvestra, co předvedl a navíc odehrál celé střetnutí. Jeho výkon půjde rychle nahoru. Nováček Havlín předvedl velmi dobrý výkon a ukázal, že bude velkou posilou.“


Branky:  25. Nedvěd (Psota), 38. Husa (Hanousek, Nedvěd) – 14. Kubík (Jágr, Kehar), 16. Štindl (Kubík, Jágr), 51. Kubík (Machač, Jágr), 52. Zelingr (Štindl, Kaut), 53. Strnad (Machač), 54. Zikmund (Kubík), 55. Kloz (Kurjanov, Štindl). Rozhodčí: Kopeček, Vokřál – Zídek, Doležal. Vyloučení: 2 :2, využití: 0:0, oslabení: 0:1. Diváci:  7500 – vyprodáno!.

Sestava: Cikánek – P. Hořava, Havlín, Matula, Kehar, Štindl, Zelingr, Svedlund – Jágr, Machač, Kubík – Kloz,  Kurjanov, Tůma -Pekr, Přikryl, Strnad – Zikmund, Kaut, Redlich.

Autor: (rc)


Čtěte také:

VIDEO: Návrat krále! Jágr chce Rytířům pomoci do extraligy

Jaromír Jágr ve čtvrtek 1. února dopoledne na tiskové konferenci odpovídal na dotazy desítek novinářů, včetně zástupců zahraničních médií. Kladenské listy přinášejí sestřih toho nejzajímavějšího, co ve VIP salonku kladenského ČEZ stadionu zaznělo. více




  1. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  2. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  3. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  4. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  5. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  6. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  7. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  8. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  9. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  10. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  11. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  12. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  13. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  14. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  15. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  16. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  17. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  18. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  19. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  20. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče