ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Vánoční atmosféra pomohla Rytířům k cennému vítězství

Středa, 20. prosince 2017 20:58

Utkání třetího s prvním, to byl zápas mezi Rytíři Kladno a Energií Karlovy Vary, který přinesl dramatický souboj s napínavou koncovkou. Paní Fortuna se nakonec usmála na domácí, kteří zvítězili 3:2 po penaltovém rozstřelu.

Foto: Veronika Víborčíková – KL

Rytíři Kladno – Energie Karlovy Vary   3:2  p.  (1:1, 0:0, 1:1 – 0:0)

Vánoční utkání bylo umocněné speciálními dresy Rytířů. Kladeňáci dostali na začátek páté minuty možnost přesilovky, ale po dvaceti vteřinách si šel sednout na trestnou lavici domácí Kurjanov. Těsně potom, co byla obě mužstva kompletní, se předvedla první útočná řada Západočechů. Jejich kombinace přinesla úvodní gól z hole Fleka. Domácí srovnali ještě před půlkou úvodní třetiny, kdy zaváhání hostující obrany využil přesnou ranou do horního růžku Kubík. Oba týmy předváděly rychlý, zajímavý hokej, který fanoušky určitě bavil.  Do sirény se však skóre nezměnilo.

Ve stejném stylu se hrála i druhá dvacetiminutovka. Příležitosti se pravidelně střídaly na obou stranách, ale defenzívy pracovaly dobře, navíc oba brankáři, domácí Cikánek i hostující Novotný, prokazovali svoje nesporné kvality. Jednu početní výhodu měli Rytíři, ale do gólové šance se nedostali. V polovině střetnutí přišel zhruba tříminutový závar Kladeňáků, ale žádný puk si nenašel cestu do branky. Před závěrem hrála hru pět na čtyři i Energie, ale ani ona nedokázala změnit dosavadní stav.

Západočeši přežili se štěstím třetí oslabení na začátku třetího dějství.  Solidně zaplněné tribuny hnaly kladenský tým za vítězstvím nad lídrem tabulky. Kladeňáci sice byli častěji v obranné třetině soupeře s toušem na svých holích, ale do nebezpečných situací se prakticky nedostávali. To Karlovým Varům stačil jeden průnik, odražený černý nesmysl poslal Kverka chytře na Cikánka, od něhož se odrazil za brankovou čáru. Radost Energie trvala stejně krátce jako v prvním případě. Machač našel před Novotného brankou Kubíka, ten si připsal druhý zásah. Ke konci základní hrací doby se hra přiostřila, po vzájemných vyloučeních „pomohl“ domácím zbytečným faulem exkladenský Skuhravý, ale rozhodující gól nepadl.

Na řadu přišlo prodloužení. Rozhodnout mohl nejdříve obránce hostů Sičák, ale netrefil pod víko.  Dvě minuty před koncem byl vyloučen karlovarský Kovačevič. Přes kanonádu Novotný obstál na jedničku. Definitivní podobu výsledku tak musely dát samostatné nájezdy. V takzvané náhlé smrti v šesté sérii se prosadil Rus Kurjanov a domácí slavili bod navíc. Energii tak porazili poprvé v sezoně.


Tomáš Maryška (Karlovy Vary): Viděli jsme kvalitní utkání ve výborné atmosféře, o kterou se starali hlavně domácí fanoušci, ale i naši příznivci byli slyšet. V zápase jsme dvakrát vedli, ale bohužel brzy jsme o náskok přišli.  Nakonec jsme mohli v závěru přijít i o bod. Chtěli jsme alespoň dva body, ale i za jeden jsme rádi.

Pavel Patera (Kladno): Zápas se musel líbit. V první třetině byli lepší hosté a nerozhodný stav byl spíše naším úspěchem. Od druhé třetiny byly šance na obou stranách. Představily se dva velice kvalitní týmy a musím poděkovat naším příznivcům, kteří nás hnali za vítězstvím. Za zisk dvou bodů jsme šťastni.


Branky: 10. Kubík (Štindl, Kloz), 51. Kubík (Machač, Svedlund), rozhodující nájezd Kurjanov – 7. Flek (Rachůnek, Balán), 48. Kverka. Rozhodčí: Veselý, Barek – Krátký, Doležal. Vyloučení: 5 :7, využití: 0:0, oslabení: 0:0. Diváci: 2616.

Sestava: Cikánek – Repe, Kehar, P. Hořava, Matula, Štindl, Zelingr, Veber – Kloz, Kurjanov, Tůma -Pekr, Přikryl, Strnad – Zikmund, Kaut, Redlich – Kubík, Machač, Svedlund.


Autor: (rc)



  1. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  2. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  3. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  4. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  5. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  6. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  7. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  8. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  9. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  10. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  11. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  12. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  13. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  14. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  15. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  16. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  17. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  18. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  19. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  20. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy