ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Přerovští Zubři i na potřetí byli nad síly Rytířů

Neděle, 10. prosince 2017 18:48

Předehrávané utkání se kladenským Rytířům nepovedlo. V zápase proti Zubrům Přerov opět nedokázali protivníka přehrát a po včerejší ztrátě dvou bodů, teď přišli o všechny tři, když prohráli 2:3.

Foto: Veronika Víborčíková – KL

Rytíři Kladno – ZUBR Přerov  2:3  (1:3, 1:0, 0:0)

Před začátkem zápasu se uskutečnila slavnostní chvíle, při které šéf Nadačního fondu Muži proti rakovině Roman Zachoval převzal šek v rámci akce Movember, při které byly vydraženy speciální dresy v celkové hodnotě 105 359 Kč. Domácí trenéři provedli proti včerejšímu nepovedenému utkání v Třebíči několik změn. V sestavě se objevil i nadějný Vidumetz, kterému se v juniorském týmu hodně daří. Utkání začalo otevřeně na obou stranách. Zubři si navíc proti Rytířům věřili, protože oba předchozí střetnutí vyhráli. Oba brankáři, jak kladenský Kopřiva, tak přerovský Šimboch byli od prvních chvil v permanenci. V šesté minutě se Hanáci ujali vedení, kdy Doležal měl dostatek času na přesné zakončení. Za půl minuty ujel kladenské obraně Plášek a Kopřiva neměl šanci. Naštěstí pro Rytíře již po dalších dvaceti vteřinách tečoval puk za záda Šimbocha Machač. Vzápětí sice Kladeňáci přežili oslabení, ale pět minut před první sirénou vyslal Š. Kratochvíl ne příliš tvrdou střelu, která však skončila v kladenské síti. Snížit mohl ještě před odchodem do kabin Machač, ale netrefil poloodkrytou klec.

Do první velké šance po přestávce se dostal Vidumetz, jenž jel sám na gólmana, ale závěr akce nezvládl. O pár minut později sice Kubík dotlačil puk do sítě, ale branka nebyla uznána, protože rozhodčí předtím pískali. Zubr se ubránil třem přesilovkám Rytířů, ale již při hře pět na pět dorazil Redlich bombu Repeho od modré čáry. Středočeši těsně před závěrem druhé dvacetiminutovky nezvládli ani čtvrtou početní výhodu, když Přerov opět výborně bránil.

Také závěrečnou část začali domácí vyloženou příležitostí, ale Vidumetz se znovu branky nedočkal, stejně jako domácí v další hře pět proti čtyřem. Blízko vyrovnání byl P. Hořava, ale jeho rána skončila na horní tyči! V polovině třetiny dostali i přerovští hráči po dlouhé době výhodu přesilové hry, ale ani se nedokázali přes obranný val prosadit.  Vzápětí již šestou výhodu Rytíři. Po minutě hry sice našel v ideálním postavení Tůma Kloze, ale Šimboch předvedl parádní zákrok. A tak ani půl tucet vyloučených hostů k brance nevedl. Domácí se v zoufalém náporu snažili vyrovnat, ale nechali ujet M. Kratochvíla, kterému naštěstí ujel touš a Kopřiva měl snadnou roli. Půldruhé minuty před koncem zamířili za katr Pala a brankář Šimboch, jehož nahradil na trestné lavici hráč z pole, a Rytíři odvolali gólmana. Při hře šest na tři dvakrát Šimboch fantasticky zasáhl, M. Hořava z jasné pozice přestřelil a domácí tak ani na potřetí na Zubry nevyzráli.


Pavel Patera (Kladno): V první třetině jsme dostali nešťastné branky. Přesto musím tým pochválit. Od druhé části jsme šli na led s jediným cílem srovnat stav, bohužel nás zradila koncovka.  Musím vyzdvihnout výkon Vidumetze, na jehož základě od zítřka bude s námi trénovat.

Petr Dočkal (Přerov): Kvůli dopravním potížím jsme přijeli do Kladna hodně pozdě. Navíc jsme měli potíže se sestavou. Ale paradoxně v první třetině jsme se dostali do dvoubrankového náskoku. Od druhé třetiny se Kladno zlepšilo, dostalo nás pod tlak i „díky“ tomu, že jsme hráli hodně oslabení. Nakonec však nesmírnou bojovnosti a fantastickým zákrokům brankáře Šimbocha si vezeme cennou výhru


Branky: 7. Machač (Kehar), 31. Redlich (Repe, Pekr) – 6. Doležal (Šlahař, Malina), 7. Plášek (Čáp), 15. Š. Kratochvíl (Navrátil). Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Malý, Šimán. Vyloučení 2 :8, využití 0:0, oslabení: 0:0. Diváci: 1682.

Sestava: Kopřiva – Repe, P. Hořava, Štindl, Kehar, Štich, Matula – Bláha, Kloz, Tůma – Pekr, Kubík, Strnad – Kružík, Kaut, Redlich – Vidumetz, Machač, M. Hořava jun.


Autor: (rc)



  1. zprávy

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  2. komerční sdělení

    Máte pro strach uděláno? Šupitó do šapitó! V Kladně u OC Oaza

  3. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  4. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  5. zprávy

    Pro velký zájem vypisuje Zoopark Zájezd dodatečný termín příměstského tábora

  6. krimi

    V pátek hasiči z Kladna a Rakovníka zachraňovali paraglidistu z vysokého modřínu

  7. video

    V Kladně se rozloučili se zimou a spálili Moranu

  8. zprávy

    Slánská porodnice jde s dobou: Nově mohou maminky rodit na porodnickém gauči

  9. sport

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  10. video

    Ve Slaném přivítalo první zákazníky nové obchodní centrum

  11. zprávy

    Vedení Středočeského kraje si prohlédlo nový vlak pro PID

  12. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  13. kultura

    Na smrtnou neděli v Kladně spálí Moranu

  14. krimi

    Sieg Heil, takto zdravil muž strážníky v Kladně, skončil v rukách policie

  15. kultura

    Středočeské Velikonoce nabídnou návštěvníkům zajímavosti z velikonočních tradic

  16. zprávy

    Poděkování za uspořádání sbírky, od Nadačního fondu, do Oblastní nemocnice Kladno

  17. krimi

    Speed Marathon 2024, akce policie zaměřená na měření rychlosti

  18. zprávy

    Středočeská vědecká knihovna v Kladně představí koláže Jiřího Hankeho

  19. info z radnice

    Pozvánka na páté zasedání Zastupitelstva města Kladna

  20. kultura

    Kladno bude v neděli pálit Moranu a vyhánět zimu