ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Drahomír Kadlec: Nejvíce mě zajímá vystoupení mužstva a ne jednotlivců!

Čtvrtek, 30. listopadu 2017 07:40

Poslední listopadový víkend skončila první část hokejbalové Crossdock extraligy. Hráči Alpiqu Kladno jsou zatím na druhém místě tabulky s minimálním odstupem za favorizovaným týmem Kert Park Praha. Jak se dívá na účinkování svých svěřenců trenér Drahomír Kadlec?

Drahomír Kadlec (Foto: KL)

Podzimní část máte za sebou. O dva body za Kertem a s šestibodovým náskokem na třetí Ústí nad Labem. Takže panuje spokojenost?

Jsme teprve po první části soutěže. Určitě hodnotíme úvodní fázi pozitivně. Do sezóny jsme šli bez čtyř reprezentačních obránců, skončil i zkušený útočník Ogurčák. Čekala nás řada otazníků. Sami jsme překvapeni, jak se noví hráči adaptovali, protože z některých útočníků  jsme museli „udělat“ beky. Velice důležitým faktorem je skutečnost, že kluci chtějí na sobě pracovat, mají to v sobě. Na tom musíme postavit zimní přípravu, nachystat se dobře na jaro.

Největší otazník určitě visel nad defenzivou. Spolu s Kertem jste dostali nejmenší počet branek – dvacet jedna. Odečteme-li „výbuch“ v Hradci Králové, tak obrana pracovala velice dobře. Jistě to pro vás muselo být velké a příjemné překvapení?

Naše hra je především postavena na poctivé defenzivě. V brance kraloval Jirotka, dobře ho doplňuje Hájek, „čichnout“ k extralize dostal i mladý Keimar. Kluci poctivě plní svoje povinnosti. V defenzivní práci pracuje celá pětka, to je první úkol a následně přecházíme do rychlých útoků.

Zmínili jsme totálně nepovedený zápas v Hradci Králové (prohra 0:7 – pozn. autora). Již jste porážku vydýchal a zjistil jste dodatečně příčiny „výbuchu“?

Na východě Čech se nepovedlo vůbec nic. Hráči z pole nechali „vykrvácet“ oba gólmany, Jirotku a Keimara. Jak jsem bezprostředně po utkání řekl, třetím nejlepším byl řidič autobusu! S hráči jsme celou záležitost samozřejmě rozebírali. Dost již signalizoval předzápasový trénink, hodně uvolněný, samé srandičky. Nám trenérům se vůbec nelíbil a bohužel jsme na něj navázali i v zápase. Utkání nebylo ani odehráno, spíše odchozeno!

Daří se vám mimořádně v ofenzívě. Vstřelili jste šedesát tři gólů, což je o téměř dvacet více než Kert. Tento fakt vás naopak musel potěšit?

Určitě. Když si vzpomenu na předchozí roky, tak tolik branek jsme nenastříleli ani za celý ročník, jako teď po podzimu. Hráčům zdůrazňujeme, že nechceme od nich hrát „bago“, ale především se musíme tlačit do branky, aby padalo co nejvíce gólů.

Vždy spíše hodnotíte týmový výkon. V mužstvu je hodně nových tváří, zkusíte hodnotit jednotlivé nováčky?

Z dorostu přišli Procházka, Prokop, Hrabár. Všichni chytili šanci „za pačesy“ a stali se součástí základní sestavy. Upřímně řečeno, mám z toho velkou radost. Do mužstva se vrátil Nosek, kterého jsme jako bývalého útočníka předělali na obránce stejně jako Nováka. Přitom právě Patrik přišel za mnou po utkání s Kertem, že chce kvůli zaměstnání skončit, protože pracuje na ranní a odpolední směny. A nestíhá tréninky. Nakonec jsme se domluvili na individuálním plánu a v týdnu, kdy má odpolední, chodí běhat a do posilovny a výkonnostně šel hodně nahoru. Jsem přesvědčen, že z něj bude velmi dobrý obránce, podobně jako z Hrabára. Pokud bude Jirka na sobě pracovat, vyrovná se Honzovi Pospíšilovi nebo Honzovi Příhodovi. Je to velký talent, ale musí na sobě makat a makat.

Když se podíváme na tabulku. Postavení Kertu jistě překvapující není, ale co ostatní týmy?

Kert je jasný favorit, v létě se ještě posílil a je jinde než ostatní. I když ve vzájemném utkání jsme si ze šesti branek dali pět sami. Ale máme tady ještě odvetu. My se spíše orientujeme na vlastní odchovance, to je naše filosofie. Z ostatních družstev se mi líbí Ústí nad Labem, kde tvrdí muziku nejlepší střelec extraligy Lukáš Soukup. Na druhou stranu – tím nejslabším týmem je jednoznačně Kovo Praha. Ale soutěž je hodně těžká, žádný soupeř se neodevzdá. Určitě má vyšší úroveň než v loňské sezóně.

V kanadském bodování je v TOP 10 hned pět hráčů Alpiqu. Je určitě pozitivní, že se můžete spolehnout hned na více borců než na jednoho, dva kanonýry?

Letos se nám skutečně daří. Nemáme postavenou hru na jedné lajně. Utkání může rozhodnout i druhá, nebo třetí pětka. Ani nevím, že hned pětice Kladeňáků je tak vysoko v kanadském bodování, mě to ani nezajímá. Ať to doma říkají svým přítelkyním. Mě zajímá především mužstvo!

Kdy začnete zimní přípravu a budete chtít kádr ještě posílit na rozhodující část sezóny?

Po zasloužené přestávce se sejdeme po Novém roce 3. ledna a zaměříme se pochopitelně nejdříve na kondici. Jinak neplánuji žádné změny, tréninková náplň bude obdobná jako v létě. Co se týká posil, nechci pouštět jména, ale máme v hledáčku dva hráče. Hodně se o tom bavíme s mými asistenty Milanem Maršnerem a Jardou Procházkou. Moc ale nevyřešíme tím, že angažujeme hráče na tři měsíce. Hráč, který je teď v základu, by si musel sednout na lavičku. To dělat nechceme. S největší pravděpodobností, na devadesát devět procent  nikdo nepřijde a se stávajícím kádrem se budeme připravovat na jaro a play-off.

Poslední dotaz. Českomoravský svaz hokejbalu vyhlásil konkurz na trenéra reprezentace. Proč jste se nepřihlásil, vždyť letos jste získal s českou reprezentací bronzové medaile na mistrovství světa?

Řeknu to upřímně. Mám velké výhrady k současnému vedení svazu a vidím, že místo toho, aby se hokejbal posunoval dopředu, jako tomu bylo za předchozího vedení, tak teď jde dolů a u toho nechci být! Jenom příklad. Kdybychom nezískali na MS medaili, tak jsme byli určitě odvoláni, ale po skončení nikdo z vedení nepřišel, aby nám řekl do očí, že s námi nepočítají. Místo toho se vymyslelo alibistické výběrové řízení.

Autor: (rc)


banbad


  1. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  2. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  3. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  4. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  5. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  6. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  7. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  8. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  9. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  10. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  11. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  12. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  13. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  14. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  15. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  16. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  17. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  18. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  19. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  20. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče