ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Rytíři v Benátkách zvládli s přehledem roli favorita

Středa, 1. listopadu 2017 20:08

Ve třetím venkovním zápase za sebou se Rytíři Kladno poprvé dočkali tří bodů. Na ledě celku HC Benátky nad Jizerou dominovali a zápas zvládli, když zvítězili 5:2.  

Ilustrační foto: KL

HC Benátky nad Jizerou  –  Rytíři Kladno   2 : 5  (0:2, 1:2, 1:1)

Ve středočeském derby byli Rytíři jasným favoritem. Benátkám, které v předchozích letech nepatřily k oblíbeným týmům Kladna, se letos nedaří. Přesto 13. vteřina utkání nakonec nebyla pro hosty nešťastná, protože ránu Mikysky zastavila tyč! Domácí však šance výrazně povzbudila a Cikánek si připsal hned tři důležité zákroky. Prakticky z prvního protiútoku se hosté dostali do vedení, když chybu domácí obrany rychle potrestal Redlich. Benátky se snažily okamžitě kontrovat, ale přesná obranná činnost hostů nedovolila vyrovnání. Také Kladno se neuchylovalo jenom k bránění, ale naopak bylo velice aktivní i v ofenzívě. Tu zužitkoval hostující tým při první přesilové hře. Tůmovi nejdříve přeskočil puk hokejku před okrytou brankou, ale téměř vzápětí překonal brankáře Stezku střelou z hranice kruhu. Další šance Machače nebo Kružíka zůstaly nevyužity.

Po návratu ze šaten se hrálo čtyři na čtyři, ale brzy šel za katr Pekr a také domácí využili přesilovku, když Mikyska prostřelil Cikánkovy betony. Vstřelený gól opět pozvedl ambice Benátek a kladenský strážce svatyně musel být neustále v pozoru. Potom, co domácí celek úspěšně „přežil“ oslabení, opět se snažil vymazat jednogólovou ztrátu. Rytíři však o chvíli později svůj náskok navýšili, když po obléhání Stezkovy branky se prosadil podruhé v zápasu Tůma. Benátky měly gólovou příležitost Pyrochtou, ale puku ve vniknutí do branky zabránilo rameno Cikánka. Rána do vazu domácím přišla pět vteřin před sirénou, kdy nepříliš prudká rána Šticha skončila za zády benáteckého gólmana.

Do poslední části domácí vystřídali brankáře a pouhé tři stovky diváků čekaly, zda-li se Benátky ještě vzpamatují. Havlínovu příležitost zlikvidoval jistý kladenský brankář, který se nenechal překonat ani při oslabení. Tříbodové manko přece jen oslabilo aktivitu domácího mužstva. Na druhé straně hosté v pohodě drželi náskok, takže je nemrzelo, že ve dvou dalších přesilovkách se nic dramatického nepřihodilo. Tři a půl minuty před koncem začali hrát domácí dlouhou power – play a hned se prosadili. Špačkovu střelu tečoval Bittner. Jiskra naděje však záhy zhasla. Kružík se dostal do obranné třetiny soupeře a neomylně trefil prázdnou klec. Hosté tak stoprocentně splnili roli favorita.


„Musím rád přiznat, že jsme předvedli podobný výkon jako v Karlových Varech,“ konstatoval spokojený trenér Pavel Patera. „Hráči měli pohyb a zdobila je častá střelba. Menší výpadky jsme měli jen na začátcích první a druhé třetiny, ale naštěstí jsme je úspěšně ustáli. Před zápasem jsme hráče upozorňovali, že v žádném případě nesmí střetnutí podcenit, i když Benátky jsou pochopitelně jiný soupeř, než byly Vary.“


Branky: 22. Mikyska (Král, Kolmann), 57. Bittner (Špaček, Kolmann) – 2. Redlich (/Kaut), 13. Tůma (Hořava), 33. Tůma (Kloz, Hořava), 40. Štich (Kubík), 59. Kružík. Rozhodčí: Jechoutek, Veselý – Bosák, Potůček. Vyloučení: 6:4, využití: 1:1, oslabení: 0:0. Diváci: 315.

Sestava:  Cikánek – Štich, Matula, Štindl, Kehar, Repe, Hořava – Kloz, Machač, Tůma – Pekr, Přikryl, Strnad – Bláha, Kubík, Zikmund – Kružík, Kaut, Redlich.

Autor: (rc)


banbad


  1. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  2. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  3. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  4. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  5. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  6. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  7. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  8. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  9. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  10. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  11. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  12. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  13. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  14. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  15. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  16. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  17. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  18. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  19. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  20. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy