ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Jiří Klesnil: Nemohu být zklamaný ze skončené sezóny

Pondělí, 23. října 2017 07:30

Atletická sezóna pomalu končí. Na programu jsou již jen přespolní nebo místní běhy. Je proto čas zamyslet se na účinkováním závodníků A. C. Tepo Kladno. A s kým jiným než s předsedou atletů Jiřím Klesnilem.

Jiří Klesnil: Nemohu být zklamaný ze skončené sezóny (Foto: KL)

Při startu letní sezóny jste si vytkli cíl, postup mužů do extraligy družstev a přání, aby některý kladenský atlet startoval na MS. Bohužel ani jedno nevyšlo. Jste zklamán?

Přání a cíle byly jiné. Pokud se týká extraligy družstev, ženy soutěž zachránily, když v baráži obsadily druhou příčku. Muži skončili třetí, což bylo první nepostupové místo. Výsledek nebyl špatný, když uvážíme, že tým je prakticky složen jenom z odchovanců, ale to nic nemění na faktu, že se postup nepodařil. Bohužel jsme měli čtyři výrazné absence, připomenu zranění Tomáše Voňavky. Kdybychom byli kompletní, tak jsme postoupili! Ale špatný pocit z toho nemám. Zkusíme se vrátit příští rok. Co se týká mistrovství světa, nejblíže k účasti měla diskařka Eliška Staňková. Limity jsou dost ostré. Nemůžeme konkurovat střediskovým klubům, jako jsou pražské celky Dukla, Olymp nebo USK, kde mají všechny podmínky pro vrcholové sportovce. Úspěchem pro nás byla účast Staňkové a Míry Pavlíčka na ME družstev. Dále je to zisk sedmi medailí z mistrovství ČR mužů a žen. Když se ohlédnu zpět, nemohu být ze sezóny zklamaný a vidím velký vklad do budoucna.

Kterých výsledků si ceníte nejvíce?

Pochopitelně kovů z republikových šampionátů. Mistry republiky se stali Staňková a Pavlíček, stříbro získali Voňavka, Koucký a radost způsobil i Vítek Hlaváč nejen druhým místem, ale i účastí na mezistátním utkání mužů v Poděbradech. Dobré výkony předvedli třetí Lukáš Posekaný a matka dvou dětí Katka Líbalová, která byla bronzová v trojskoku. Zlato z mládežnických republikových šampionátů získal Matěj Krsek, který se po zranění dostal včas do formy. Teď koketuje s volejbalem, ale věřím, že atletika bude pro něho sportem číslo 1 i nadále. Nesmím zapomenout na velmi nadějnou žákyni Vendulu Holečkovou, která přivezla prvenství v kladivu.

Tepo bylo letos spolupořadatelem TNT Express Meetingu. Trochu rozčarování přinesla soutěž mužů, která měla o dost nižší úroveň než v předchozích letech. Nemrzí vás tato skutečnost, i když startovní listinu nemůžete ovlivnit?

Tak to je samozřejmě pravda. Mělo to více aspektů, třeba Adam Helcelet byl zraněný. Přáli bychom si lepší úroveň. Již teď to řešíme s naším partnerem i ČAS. Příští rok bude opět mítink jako mistrovství České republiky ve vícebojích. Je důležité přitáhnout nejlepší domácí závodníky. V soutěži žen startovaly obě naše nejlepší závodnice, jak Eliška Klučinová, tak Katka Cachová. Chceme však přilákat i zvučná jména ze zahraničí a aby mítink přinesl nový vítr, nový duch i nové náměty.

Mládež měla tři vrcholy, v podobě mistrovství Evropy do 22 let a juniorů a mistrovství světa do 17 let. Z potenciálních abonentů si vybojovala účast jen juniorka Nikola Pöschlová. Určitě jste čekal více zástupců?

Naději na šampionát dvaadvacítek měl Hlaváč, který jen těsně nesplnil limit, Krsek byl v době před mistrovstvím sedmnáctek zraněný. Takže jediným zástupcem byla Nikola Pöschlová. Přál bych si, aby v budoucnu startovalo více našich závodníků. Spoléháme v tomto směru na Matěje Krska a uvidíme, jak se povede dalším. Když řeknu některá jména, tak určitě má potenciál do příštích let již zmíněná Vendula Holečková nebo další velká žákovská naděje, běžkyně Šárka Somrová. Doufám, že se připojí i další.

Ještě letos vás čeká velká událost, 110 let kladenské atletiky. Jak budou oslavy probíhat?

Sláva je na programu 16. prosince v Kladenské sportovní hale. Rád bych na ní pozval všechny bývalé atlety a atletky a apeluji na ně, aby se včas přihlásili. Máme připravený program, který nebudu prozrazovat. Budeme vzpomínat na bohatou historii, je nachystáno překvapení, účastníci se mohou těšit i na zábavu.

Příští rok začne pro atlety tradičně již začátkem ledna halovou sezónou. Můžete stručně nastínit, které velké akce vás čekají?

Atletika je nyní téměř celoroční sport. Na Kladně nás opět čeká vícebojařský mítink IAAF. Největší událostí určitě bude mistrovství České republiky mužů a žen ve dnech 21.-22. července. Naposledy jsme republikový šampionát pořádali v roce 2005 s velkým úspěchem. Vedle kol 1. a 2. ligy, možná i extraligy, nás čeká tradičně mítink „Kladno hází a Kladenské memoriály“ a další závody. Rádi bychom se dočkali splnění limitů našich závodníků k účasti na mistrovství Evropy.

Bude pokračovat další zvelebování Sletiště?

Je nutné provést rekonstrukci dráhy. Naposledy se dělala v roce 2000, přičemž „životnost“ je deset, dvanáct let. Nyní se musí udělat nový povrch. Vzhledem k tomu, že naše členská základna čítá přesně 997 osob, potřebovali bychom dostavět další šatny, aby zvláště děti se měly kde převlékat a nemusely nechávat osobní věci na trávě. Rádi bychom tento problém v budoucnu vyřešili.

Vaším velkým snem je vybudování osmiproudé dráhy. Zůstane jen u něj, nebo je reálné světélko na konci tunelu?

Osm drah by bylo velice potřebných. Bylo to patrné i nyní, když jsme žádali o pořádání mistrovství České republiky dospělých. Nechali jsme si udělat analýzu stromů, které by byly z důvodu rozšíření dráhy potřebné odstranit a výsledek je velice pozitivní. Vše je odvislé rovněž od investiční politiky města. Jsme také velice citliví k životnímu prostředí, ale osobně jsem přesvědčen, že by to šlo zdárně vyřešit.

Autor: (rc)


  1. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  2. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  3. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  4. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  5. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  6. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  7. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  8. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  9. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  10. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  11. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  12. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  13. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  14. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  15. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  16. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  17. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  18. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2

  19. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  20. krimi

    Jízda v protisměru na dalnici D 6, policie hledá svědky, ohrozili ostatní řidiče, záchranáře policisty i hasiče