ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Kladenské Rytíře přibrzdil gólman Král, litoměřický fantom

Středa, 4. října 2017 20:50

K dalšímu utkání WSM ligy cestovali kladenští Rytíři na led Stadionu Litoměřice. Přestože prakticky po celé střetnutí měli velkou převahu, nakonec vezou jen dva body za výhru 1:2 po samostatných nájezdech.

Kladenské Rytíře přibrzdil litoměřický fantom, gólman Král (Ilustrační foto: Josef Poláček)

Stadion Litoměřice  –  Rytíři Kladno   1 : 2 sn.  (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0)

V kladenské sestavě se při nedostatku útočníků objevil v Kubíkově řadě na pravém křídle obránce Matula. Úvodní minuty byly opatrné z obou stran. Z hostujících hráčů byl nejagilnější Zikmund, ale k přímému ohrožení branky domácích se nedostal.  To platí i pro přesilové hry, které si vyzkoušely oba týmy bez větších střeleckých pokusů.  Přesto velkou příležitost promarnil Tůma. Při dalším pykání za faul, kdy byl na trestné lavici Zelingr, se kladenský útočník dostal osamocen až před gólmana Krále, ale ten jeho ránu vyrazil. To bylo z prvního dějství prakticky všechno. Mužstva spíše bojovala a hra byla rozkouskována vyloučeními.

Po návratu z kabin začal aktivněji Stadion, ale paradoxně šli do vedení Rytíři. Lenďák nahodil puk na branku Litoměřic, kde stál Tůma, na jehož pohotovou teč Král nestačil zareagovat. A právě autor gólu mohl o chvíli později přidat druhý zásah při početní výhodě, ale jeho bekhend za záda brankáře neprošel. Severočeši rázem nestíhali, byli v útlumu, ovšem mohli šťastně vyrovnat, když si  Tůma málem dal vlastní gól. Přesně v polovině zápasu mohlo svítit skóre 1:1, když kladenská defenzíva zaspala, ale Kopřiva vychytal Veselého. Jinak tón hry udávali Středočeši, ale pojišťovací branku ne a ne vsítit, a to ani po krásné kombinaci dvojice Tůma a zakončující Kloz.

I třetí dějství začali hosté lépe, domácí Kališníci se trápili, vůbec se jim nedařily ani početní výhody. Exkladenský Bílek se dostal až po čtyřiceti sedmi minutách k ohrožení kladenského gólmana, ale bez většího efektu. Ale o tři minuty později se bývalý kladenský kanonýr přece jen prosadil. Po zmatku mezi kruhy se puk odrazil přímo na jeho hůl a Kopřiva neměl šanci. Kladno se snažilo okamžitě zareagovat. Svoji výtečnou střeleckou mušku z posledních utkáních chtěl znovu vylepšit Tůma. Sám před Králem však nasměroval svojí ránu vedle a brankou neskončila ani jeho následující spolupráce s Klozem a střílejícím Štichem. Rytíři spěchali, chtěli rozhodnout utkání ve svůj prospěch ještě v základní hrací době, ale v koncovce byli zbrklí. Stadion dobře bránil, ale nevynechal jedinou možnost na brejk. V samém závěru sevřeli Kladeňáci soupeře do mocných kleští, ale brankář Král za podpory svých spoluhráčů nakonec nerozhodný výsledek ubránil.

Prodloužení znovu nabídlo kombinaci trojice Tůma, Kloz se zakončujícím Štichem, jehož bomba šla těsně vedle, z protiútoku neuspěli proti Kopřivovi Veselý ani vzápětí Stříbrný. Rytíři měli další příležitosti Strnadem, Hořavou, ale hrdinu utkání Krále nikdo nedokázal překonat. Na řadu tak musely přijít samostatné nájezdy. Rozhodla až poslední série, ve které vystřelil bod navíc Kloz.


„V utkání jsme měli pár šancí, ale nehráli jsme příliš dobře,“ konstatuje kouč Pavel Patera. „Brankář Král chytal dobře, ale na druhé straně nás zachránil v prodloužení i při penaltách Kopřiva. Dva body z venku bereme. Obránce Matula hrál v útoku, protože jsme chtěli posílit jak Řisuty, tak naše juniory, aby měl celý kádr herní vytížení. Roman Přikryl by měl být připraven teď v sobotu, Matěj Pekr příští týden.“


Branky: 50. Bílek (Hanták, Zajan) – 23. Tůma (Lenďák, Machač), rozhodující nájezd Kloz, Rozhodčí: Grech, Doležal – Votrubec, Hejl. Vyloučení: 4:4, využití: 0:0, oslabení: 0:0. Diváci: 1340.

Sestava:  Kopřiva – Hořava, Lenďák, Štindl, Kehar, Štich, Zelingr – Kloz, Machač, Tůma – Matula, Kubík, Strnad – Zikmund, Svedlund. Lorraine – Kružík, Kaut, Redlich.

Autor: (rc)


banbad


  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově