ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Rytíři poprvé padli na ledě posílené Horácké Slavie Třebíč

Středa, 20. září 2017 20:11

Ve čtvrtém kole se museli hokejisté kladenských Rytířů sklonit před bojující Horáckou Slavií Třebíč. Na ledě týmu, který zatím nebodoval, podlehli 3:2 po prodloužení.  

Rytíři poprvé padli na ledě posílené Horácké Slavie Třebíč (Ilustrační foto: Tomáš Kostečka)

Horácká Slavia Třebíč  –  Rytíři Kladno   3 : 2  p.p.  (1:0, 0:1, 1:1 – 1:0 )

Domácí tým, posílený několika hráči z Komety Brno se pustil do souboje s vedoucím týmem WSM ligy aktivně. Hosté pouze s jedenácti útočníky bez Pekra a Lorraina, ale na druhé straně nastoupil uzdravený Kružík. Po zahřívací pětiminutovce se dostal k puku Horký a „vymetl“ Kopřivovi šibenici. Gól domácí hodně povzbudil a brankář Rytířů byl v neustálé permanenci. Zvláště Vágner byl hodně agilní, ale svojí příležitost při vyloučení Kružíka nevyužil. Třebíčský gólman Vejmelka měl podstatně méně práce. Hosté se dostali pod tlak ještě v závěru první třetiny, kdy byl vyloučen Štich. Před Kratochvílem „zívala“ prázdná branka hned dvakrát, ale Středočeši se se štěstím ubránili.

Horácká Slavia pokračovala ve stejném trendu i po návratu z kabin. Kladeňáci se postupem času přece jen více dostávali na polovinu domácích, ale strážce třebíčské svatyně byl pokaždé pozorný. Přesto mohla jít Třebíč do dvoubrankového náskoku. Horký poslal do úniku Havránka, který ujížděl sám na Kopřivu a jeho ránu do levého horního rohu kladenský gólman skvěle kryl! A právě zmíněný Havránek si šel za chvíli sednout na trestnou lavici. Hráči z Vysočiny sice oslabení přežili, ale hned potom se dostal do gólové situace Hořava a vyrovnal. Psychickou výhodu se snažili Rytíři využít, ale druhý gól nepřidali. Po skončení druhé dvacetiminutovky se strhla rvačka, kterou rozhodčí vyřešili dvěma dvouminutovými tresty na obou stranách.

Poslední část začala oboustranným aktivním hokejem, ale bez brankových příležitostí. Hosté dostali šanci při početní výhodě pět na čtyři, ale prakticky Vejmelku neohrozili. Třebíč dostala také možnost přesilovky, kterou domácí zahráli lépe, ale Kopřiva několikrát velmi dobře zasáhl. Aktivitou hýřící dosud bez bodového zisku Horácká Slavia nakonec slavila úspěch. Drama hodné Hitchcocka se odehrála v závěrečné minutě. Dvaatřicet vteřin před koncem Vodný projel středním pásmem a nepříjemnou ranou poslal svůj tým do vedení. O třináct vteřin později Kaut překvapil třebíčského brankáře, a znovu se tak potvrdilo, že Kladno umí střílet góly v posledních vteřinách!

Prodloužení tři na tři přineslo zajímavé situace na obou stranách. Aktivnější je Horácká Slavia, zvláště potom, co zamířil na trestnou lavici kladenský Přibyl. V poslední minutě nastavení si brali oddychový čas oba týmy. Více prospěl domácím, kteří tentokrát dvacet dva vteřin před závěrečnou sirénou vstřelili Eratem vítěznou branku, když využili přesilovou hru.  


Pavel Patera (Foto: KL)

„Dnes jsme podali špatný výkon. Výsledek by odpovídal tak na stav 5:2 pro domácí, bod je pro nás zlatý,“ nebere si servítky kouč Pavel Patera. „Horácká Slavia byla lepší, lépe se pohybovala. Skvěle zachytal Kopřiva, oba gólmani zatím chytají výborně. Jediným pozitivem je skutečnost, že přestože jsme inkasovali branku půl minutu před koncem, dokázali jsme do konce normální hrací doby vyrovnat. Je to letos již po několikáté, co se vyplatí hrát celých šedesát minut.“    


Branky: 7. Horký (Erat), 60. Vodný, 65. Erat (Horký) – 31. Hořava (/Kloz), 60. Kaut (Kloz, Tůma).  Rozhodčí: Skopal, Kostourek – Krátký, Polák. Vyloučení: 6:8, navíc Malec (Třebíč) 10 minut, využití: 1:0, oslabení: 0:0. Diváci: 1425.

Sestava:  Cikánek – Matula, Hořava, Štindl, Kehar, Štich, Lenďák   – Kloz, Machač, Tůma –  Svedlund, Přikryl, Strnad – Zikmund, Kaut, Kruřík – Kubík, Redlich.

Autor: (rc)


banbad


  1. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  2. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  3. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  4. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  5. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  6. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  7. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  8. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  9. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  10. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  11. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  12. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  13. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  14. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  15. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  16. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  17. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  18. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  19. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  20. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra