ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Alpiqu se nepovedla odveta za loňské finále, Kert opět vyhrál

Sobota, 16. září 2017 20:16

Hned ve druhém kole se utkali dva loňští finalisté. Domácí Kert Park Praha nepřipustil odvetu a zdolal Alpiq Kladno v poměru 5:3, když o výhře rozhodl v posledních čtyřech minutách.

Ilustrační foto: KL

Kert Park Praha – Alpiq Kladno  5 : 3  (2:0, 1:2, 2:1)

Proti loňskému mistru vyrukoval Alpiq s Hájkem v brance. Strážce hostující svatyně se hned musel pořádně otáčet. Šance Dejmka a J. Kručka byly vyložené, ale stav zůstal bezbrankový. Brzy kontroval při závaru před brankou Kertu Špaček, ale ze série dorážek nakonec nic nebylo. Blíže k překonání brankáře Mraviece byl Hrabár, ale trefil bohužel horní tyč! Po chybě v kladenské obraně se dostal k míčku Fejfar, ale také on se neradoval z gólu, stejně jako o dvě minuty později Pála. V deváté minutě však Kert přece jen uhodil. J. Kruček dostal ideální nahrávku mezi kruhy. Brzy ho mohl napodobit jeho bratr M. Kruček, ale Hájek předvedl parádní zákrok. Přesto podle mnohých nejlepší hokejbalista v České republice, M. Kruček, se brankově prosadil, když v závěru první třetiny využil přesilovku.

Kladenští hráči mohli po přestávce snížit, když hráli přesilovku, ale tvrdá rána Hnízdila skončila těsně vedle. V oslabení neproměnil svůj brejk Štěpaník, na druhé straně tutovku Pály zlikvidoval strážce hostující svatyně. V dalším úseku hry se brankové situace objevily na obou stranách. Fejfar a Wróbel na jedné, resp. Kohout na druhé straně „vyhořeli“ na velmi dobrých zákrocích gólmanů. Pět minut před koncem druhé patnáctiminutovky se Alpiq přece jen dočkal branky. Štěpaník našel volného Hnízdila, který nejdříve vystřelil nad, ale dorážku zvládl dobře. O necelou minutu později srovnal stav Šrámek. Obrat mohl vzápětí dokonat Barnošák s Hnízdilem, ale Kert se se štěstím ubránil. V samém závěru při početní výhodě netrefil Štěpaník opuštěnou branku, a sotva byli Pražané kompletní, M. Kruček znovu potvrdil svoje kvality.

Závěrečné dějství začalo oslabením Alpiqu, ale vyloučení Šímy a Hrabára hostující defenzíva v čele s Hájkem zvládla na jedničku. Již při stejném počtu hráčů na hřišti přišla parádní kombinace dvojice M. Kruček – Fejfar, na jejímž konci byl skvostný zákrok kladenského brankáře. Bohužel čtyři minuty před koncem paní Štěstěna se k hostům obrátila zády, když několikrát tečovaná střela Rozmberka zapadla za Hájkova záda. Alpiq inkasovaná branka srazila do kolen, a výsledkem byl další gól z hole Pály. Skóre ještě v závěru zkorigoval Prokop. Závěrečná power – play již vyšla naprázdno.

„První třetina nám nevyšla, naši hráči měli ze soupeře přílišný respekt a dostali jsme dva hloupé góly,“ říká kouč Drahomír Kadlec. „Ve druhé části jsme zlepšili pohyb i agresivitu, a troufnu si říci, že jsme byli lepším mužstvem. Vyrovnali jsme, ale těsně před koncem jsme obdrželi další zbytečnou branku. Ve třetí patnáctiminutovce mě někteří hráči hodně zklamali. Když devět hráčů dokáže makat, tak ostatní se nemohou „vézt“. Musí dřít jako ostatní, a když to nebudou chtít dělat, tak přijdou jiní! Je to tvrdé něco takového říkat po druhém kole, ale nebudu nic takového trpět. Taky jsme to hráčům hned po utkání řekli.“

Branky: 9. J. Kruček (Zvonek, Dejmek), 15. M. Kruček (Zvonek, Fejfar), 30. M. Kruček (Fejfar, Pála), 41. Rozmberk, 42. Pála (Fejfar, M. Kruček)– 25. Hnízdil (Štěpaník, Špaček), 26. Šrámek (Kohout, Šíma), 43. Prokop (Hnízdil). Rozhodčí: P. Škrobák – Martis, Vyloučení: 4:6, přesilovky: 1:0, oslabení: 0:0.

Sestava: Hájek- Soukup, Hrabár, Šícha, Novák, Haisman, Voráček – Hnízdil, Špaček, Štěpánik – Procházka, Šíma, Šrámek – Barnošák, Nosek, Prokop – Kohout.

Autor: (rc)


banbad


  1. pozvánka

    Zítra zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  2. krimi

    Strážníci v Kladně nalezli ukradené auto z Prahy, policie hledá svědky

  3. krimi

    Kladenský agresivní postrach žen skončil za mřížemi, pátrání bylo odvoláno

  4. kultura

    Celým rokem zaječím skokem, výstava ve Vlastivědném muzeu města Slaný začíná už zítra

  5. kultura

    Kladenský Majáles, studentská oslava jara, vypukne už zítra v bývalých kasárnách

  6. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  7. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  8. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  9. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  10. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  11. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  12. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  13. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  14. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  15. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  18. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  19. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  20. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni