ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Jakub Strnad rozjásal těsně před koncem Jágra a fanoušky

Sobota, 9. září 2017 18:36

Úvodní utkání letošní sezóny se Rytířům Kladno nakonec vydařilo. Osm vteřin před závěrečnou sirénou rozhodl Jakub Strnad o výhře nad SK Kadaň nejtěsnějším poměrem 3:2.

Rytíři Kladno – SK Kadaň  3 : 2  (1:0, 1:2, 1:0)

V zápise domácích se Jaromír Jágr neobjevil, ale utkání sledoval z VIP salónku. Ale jako první se objevil na trestné lavici Kladeňák Veber, a to již po necelé půlminutě hry. O minutu později ho za katr následoval kadaňský Chalupa. Početní výhodu nevyužilo ani jedno mužstvo, ale domácí dostali hosty pod tlak. Ti se nemohli vymanit z obranné třetiny. Nakonec vyhozený puk zachytil Pekr, projel až před gólmana Dvořáka a ranou mezi betony rozjásal domácí příznivce. Severočeši se dostali do hry, ale byly to spíše náznaky. V závěru první části Rytíři měli možnost další přesilovky. Řada Kauta se švédskými křídly Svedlundem a Lorrainem rozpoutala před kadaňskou klecí kolotoč, ale její vedoucí nedokázal ve velké šanci skórovat.

Lepší návrat z kabin si domácí nemohli přát. Po minutě hry našel Přikryl přihrávkou od zadního mantinelu volného Strnada, který měl snadnou roli. Ale o chvíli později šel si za faul odpočinout Pekr, a početní výhodu Kadaň využila, když chybu v kladenské obraně potrestal Müller. Severočeský tým branka pořádně povzbudila. Rázem byli podstatně odvážnější. Dostali možnost hrát znovu pět na čtyři. Po parádní kombinaci Šťovíček – Müller zakončoval posledně jmenovaný do prázdné branky. Středočeši úplně vypadli ze hry, Kadaň stále dorážela, ale nerozhodný stav se do druhé sirény nezměnil.

Závěrečná třetina začala nervózně z obou stran. Bylo zřejmé, že kdo dá gól, bude v nesmírné psychické výhodě. Útoky se střídaly na obou stranách, ale nebezpečných situací bylo pramálo, spíše jen propagační střely. Domácím nelze upřít snahu, ale veškerý um na Kadaň nestačil. Deset minut před koncem měli Rytíři již pátou početní výhodu. Opět z ní brankově neuhodilo, až po jejím skončení si najel před Dvořáka Kehar, ale jeho pokus skončil jen v náručí gólmana hostů. Zmar Rytířů potvrdila i dvojnásobná početní výhoda v trvání devadesáti vteřin. Domácí si vytvořili minimum příležitostí, z nichž největší Pekr neproměnil. Když v samém závěru Kladno nevyužilo ani osmou přesilovku, vše směřovalo do prodloužení. Osm vteřin před koncem však napálil puk od modré čáry Štindl, Dvořák jeho ránu jen vyrazil před sebe a všudybyl Strnad rozhodl o zisku tří bodů pro svůj tým.


Pavel Patera (Kladno): První a třetí třetinu jsme hráli dobře. Bohužel po vedení 2:0 jsme začali zbytečně jančit, čehož Kadaň okamžitě využila a po druhé části jsme mohli i prohrávat. Nakonec jsme zápas zvládli, i když dát gól osm vteřin před koncem je i dílo náhody.

Robert Kaše (Kadaň): Máme velice mladý tým, který dnes zápas zvládl. Dokázali jsme ubránit osm oslabení, za což musíme hráče pochválit. Chybí jim ještě klid ve hře, ale starší hráči jim v tomto směru pomáhají.


Branky:  4. Pekr, 22. Strnad (Přikryl, Kehar), 60. Strnad (Štindl), 26 . Müller, 31. Müller (Šťovíček, Rob). Rozhodčí: Škrobák, Obadal –  Komínek, Měkýš. Vyloučení 3:8 navíc Müller (Kadaň) 10 minut, využití 0:2, oslabení: 0:0. Diváci: 1693.

Sestava: Cikánek – Veber, Hořava, Štindl, Kehar, Lenďák, Matula – Kloz, Machač, Tůma – Pekr, Přikryl, Strnad –Svedlund, Kaut, Lorraine – Bláha, Kubík, Redlich.


Autor: (rc)


banbad


  1. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  2. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  3. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  4. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  5. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  6. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  7. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  8. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  9. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  10. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  11. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  12. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  13. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  14. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  15. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  16. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  17. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově

  18. sport

    Royal Fitness se postará nejen o Vaši postavu

  19. zprávy

    Kladenští šachisté uhájili druhou ligu

  20. sport

    Kanonýři Kladno vstupují po osmi letech zpět do superligy, poslali Buldoky domu po výsledku 4 :2