ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Mladí Kladeňáci dosáhli zatím na nejlepší umístění

Pondělí, 31. července 2017 07:30

Na Stadionu Františka Kloze se konal uplynulý víkend velice kvalitně obsazený turnaj patnáctiletých fotbalistů, Kladenský pohár, který se uskutečnil již potřetí za sebou. V konkurenci Sparty Praha, Slavie Praha, Dukly Praha, Baníku Ostrava, Zbrojovky Brno, slovenského celku AS Trenčín a německého mužstva Chemnitzer SC obsadili mladí hráči SK Kladno šestou pozici, což je zatím nejlepší umístění.

Foto: Bohumil Kučera

Svěřenci zkušeného mládežnického trenéra Miroslava Vosyky skončili v základní skupině na čtvrtém místě, když nejdříve podlehli Brnu 0:3, Dukle Praha 1:2 (gól Klvaň) a Spartě Praha vysoko 0:11. Ve čtvrtfinále se však proti vítězi druhé skupiny a největšímu favoritu Slavii Praha rozehráli k velmi dobrému výkonu a ve vyrovnaném utkání podlehli 0:2. V boji o páté až osmé místo nejdříve oplatili Dukle porážku a tentokráte zvítězili 1:0 (gól Tung) a potom v zápase o páté místo prohráli se Spartou tentokráte 0:6. Nejlepším hráčem SK Kladno v turnaji byl vyhlášen Adam Klvaň

„Vzhledem k vysoké kvalitě soupeřů jsem s výsledkem spokojený,“ konstatuje Miroslav Vosyka. „Proti Zbrojovce jsme se dlouho drželi a první branku jsme dostali až sedm minut před koncem. S Duklou jsme měli smůlu a rozhodující branku jsme dostali v nastavení. Nejlepší výkon jsme předvedli proti Slavii, které jsme byli vyrovnaným soupeřem. Pak se nám podařila odveta s Duklou, měli jsme vyhrát výraznějším rozdílem, bohužel nám chybí typický kanonýr. Pokud se týká dvou utkání se Spartou a hrozivého skóre 0:17. První střetnutí jsme hráli až jako třetí v pořadí a nevyšel nám začátek, kdy jsme brzy prohrávali 0:3. Navíc se nám zranili dva klíčoví hráči, a postupně jsme dali příležitost celému kádru. Před druhým vzájemným soubojem jsme přišli o dalšího stěžejního hráče, což se podepsalo na výsledku. Kádr sice máme široký, ale bohužel chybí nám kvalita. Hráčů, kteří budou moci nastoupit v nejvyšší žákovské soutěži, je jen omezený počet. Potřebovali bychom získat alespoň další dva kvalitní borce. Jinak budeme muset spoléhat na to, že se nikdo nezraní. Pak jsme schopni bojovat v prostředku čtrnáctičlenné tabulky České ligy žáků!“

Předchozí dva ročníky ovládla Slavia Praha, i tentokráte se dostala až do finále, kde se utkala s týmem AS Trenčín. Ve velice kvalitním souboji, kdy slovenský celek vedl již 3:1 a jeho útočník mohl po vyšachování celé obrany po samostatném úniku zvýšit na 4:1, skončil nakonec zápas nerozhodně 3:3, když „lví“ podíl na vyrovnání měl brankář Trenčína, který zavinil dva góly. V penaltovém rozstřelu se však stal hrdinou, když slavistickým hráčům zneškodnil dvě penalty a AS tak zvítězil 6:5. Je určitě zajímavé, že jednu branku Trenčína vsítil Lukas Demitra, který byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Ano jedná se o syna legendárního slovenského hokejisty Pavola Demitry.  Za Slavii zase nastoupil Patrik Šmicer, syn slavistické legendy, Vladimíra Šmicera. V boji o třetí místo zdolal Baník Ostrava  Chemnitzer SC 2:0, když oba góly zaznamenal Jakub Drozd, jehož otec Petr Drozd „válel“ první ligu v kladenském dresu!

Konečné výsledky: o 7. místo: Zbrojovka Brno – Dukla Praha 5:0, o 5. místo: Sparta Praha – SK Kladno 6:0, o 3. místo: Baník Ostrava – Chemnitzer SC 2:0 ( Drozd 2), finále: AS Trenčín – Slavia Praha 3:3 (Michalec, Demitra, Gaži – Náprstek, Kordiak, Krunert) pen. 6:5. Nejlepší hráč: Lukas Demitra (Trenčín), nejlepší brankář: Luis Lungwitz (Chemnitzer), nejlepší střelec: Denis Alijagič (Slavia) 5 branek. Hlavní ceny předávali trenér úspěšné České reprezentace do 19 let Jan Suchopárek a předseda SK Kladno Josef Drahota.


Autor: (rc)


banbad


  1. zprávy

    Protidrogový vlak opět míří do Kladna, je to nejvýznamnější projekt Kladna v této oblasti

  2. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  3. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  4. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  5. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  6. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  7. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  8. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  9. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  10. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  11. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  12. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  13. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  14. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  15. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  16. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  17. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  18. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  19. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  20. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova