ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Ivan Pihávek: V létě přijdou zásadní změny v SK Kladno, které přinesou radikální zlepšení

Čtvrtek, 22. června 2017 07:40

Jestliže po podzimu a také po první polovině jara mohli fotbalisté SK Kladno snít svůj sen o postupu do ČFL, tak druhá část dopadla katastrofálně. Zisk pouhých pěti bodů v osmi utkáních a nakonec propad až na pátou příčku tabulky zklamal hodně fanoušků. Pokusme se na příčiny neúspěchu najít s koučem Ivanem Pihávkem.

V létě přijdou zásadní změny v SK Kladno, které přinesou radikální zlepšení (Foto: KL)

Celé jaro se vašim svěřencům vůbec nevydařilo. Získali jste jen osmnáct bodů, odmyslíme-li si dvě úvodní kola na hřišti mosteckých klubů, tak ve zbylých třinácti střetnutích jste vsítili jen čtrnáct gólů a vrcholem bylo, že jste v domácím prostředí ani jednou nezvítězili v základní hrací době! To je velmi tristní statistika, nemyslíte?

To je pravda. Obrana nehrála v pohodě, výkony byly jako přes kopírák, všechna negativa však mají svoje souvislosti. Musíme všechno důkladně posoudit a vyhodnotit a následně patřičně zareagovat.

Jste typ přemýšlivého trenéra, který se snaží najít pokaždé patřičné řešení. Když jste viděl určitý zmar v týmu, nepřemýšlel jste třeba o rezignaci, aby mužstvo dostalo jiný impuls?

Celé jaro jsem si nepřipadal jako trenér, to nebylo o nějakých koncepcích, spíše jsme byli rádi, že můžeme potrénovat a v pátek se dohodneme, kdo bude moci nastoupit. Sestava vzhledem k tomu, že jsme měli omezený kádr a navíc nás provázela zranění, se dost měnila. Já mám čisté svědomí, z toho důvodu jsem neměl důvod rezignovat. Spíše je to otázka pro někoho jiného.

Bylo veřejným tajemstvím, že klub dlužil hráčům několikaměsíční odměny. Nemyslíte si, že tento faktor mohl ovlivnit jejich špatné výkony?

Zase vás musím odkázat na někoho jiného. Ale řeknu svoji životní zkušenost. Pokud něco takového vznikne, nastane v kabině „rakovina“. Ať si každý čtenář udělá sám obrázek.

Od prvního června až do prvního letního dne se otevřel tzv. volný trh s hráči, kdy fotbalisté mohou přestupovat bez souhlasu mateřského klubu.  Disponujete informací, kdo chce z SK odejít, nebo naopak do Kladna přijít?

Je to v popisu mojí práce. Nikdo mi neoznámil, že by chtěl přestoupit jinam. Pouze nadějný dorostenecký střelec Jarda Kafka jde na týdenní zkoušku do druholigového Varnsdorfu. Osobně si myslím, že především potřebuje pravidelně hrát, což by zřejmě nemohl, navíc si dodělat vzdělání. Obdrželi jsme nabídky i na Radka Kroutila, ale hráči mi slíbili, že všichni zůstanou, aby napravili „zpackané“ jaro.

A co eventuální příchody?

Je známo, že Filip Suchý a Štěpán Hanzlík mají zájem se po roce vrátit zpět z Litoměřicka, což je pozitivní. Ve hře jsou i další hráči, protože kádr potřebujeme rozšířit a oživit.

Kuloárově se hovoří o tom, že by k 1. červenci letošního roku mělo dojít k radikálním změnám ve vedení klubu. Můžete říci, jestli je to pravda, spekulace, nebo lež?

Je to „horké“ téma. Tamtamy určitě zní a bubnují. Jsem přesvědčen, že až vše bude aktuální, tak bude o tom celá kladenská veřejnost informována. Oznámí to lidé, kteří mají celou záležitost v kompetenci.

Trochu jinak. Zažil jste někdy v trenérské kariéře takové „divoké“ jaro, jako nyní na Kladně?

Samozřejmě. Když sečtu všechny problémy související s úzkým kádrem, zraněními, potížemi v kabině nebo i v klubu, tak z toho nikdy nemůže vyjít něco dobrého. Bohužel mám takové zkušenosti i z pozice hráče, protože jsem prošel více kluby a všude to dopadlo špatně! Třeba v Chebu jsme ze dne na den hráli místo ČFL hned I. A třídu. Na druhé straně mě všechna tato negativa posílila jako člověka. Věřím, že během léta nastanou v SK Kladno takové změny a proměny, že tento klub již v životě nebude tak „vydudlaný“ jako nyní!

Příslibů však za posledních pět let slyšeli hráči i fanoušci hodně, ale buď všechno vzápětí padlo, nebo vydrželo půl roku, jako určitá skupina na podzim loňského roku. Neobáváte se, že, něco obdobného všechny čeká i teď?

Jsem přesvědčen, že nikoliv. Přijdou lidé, kteří mají s fotbalem velké zkušenosti.  Myslím, že přijde do Kladna čistší atmosféra, než tomu bylo dosud.

Ještě závěrečná otázka. Kdy začne příprava na novou sezónu a kolik přátelských utkání máte v plánu?

Poprvé se sejdeme v pondělí 10. července. V plánu máme celkem šest střetnutí včetně dvou utkání Českého poháru, která jsou na programu již 16. a 22. července. Měli bychom se utkat s celky z ČFL, divize a juniorské ligy. Také začátek divize je velmi brzký, první kolo je na pořadu již první srpnový víkend.

Autor: (rc)


banbad


  1. pozvánka

    Zítra zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  2. krimi

    Strážníci v Kladně nalezli ukradené auto z Prahy, policie hledá svědky

  3. krimi

    Kladenský agresivní postrach žen skončil za mřížemi, pátrání bylo odvoláno

  4. kultura

    Celým rokem zaječím skokem, výstava ve Vlastivědném muzeu města Slaný začíná už zítra

  5. kultura

    Kladenský Majáles, studentská oslava jara, vypukne už zítra v bývalých kasárnách

  6. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  7. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  8. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  9. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  10. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  11. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  12. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  13. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  14. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  15. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  18. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  19. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  20. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni