ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

FOTO: Tomáš Ujfaluši bude v Hřebčí slavit postup

Čtvrtek, 1. června 2017 07:30

V Rožmitále se v projektu Středočeského krajského fotbalového svazu Dneska první liga! bojovalo  o záchranu. V Hřebči se naopak bude slavit postup z I. B třídy o soutěž výš. Dneska první liga! v neděli 4. června zakončí třetím duelem SK Hřebeč – TJ Unhošť svou jarní část.  Fanoušci se mohou těšit na skvělou show v podání Jakuba Koháka a Pavla Čapka a také na patrony obou týmů. Na domácí straně se představí vítěz Evropské ligy Tomáš Ujfaluši a tým Unhoště požene za třemi body bývalý ligový útočník Luděk Zelenka.

Tomáš Ujfaluši bude v Hřebčí slavit postup (Foto: Dneska první liga!)

V Hřebči se budou všichni veselit a bavit. Domácí tým z malé obce u Kladna bude slavit postup
do I. A třídy, který si zajistil už čtyři kola před koncem soutěže. Radost z postupu ještě znásobí zařazení zápasu s Unhoští do projektu Středočeského krajského fotbalového svazu Dneska první liga!. Právě v Hřebči se uzavře třídílný seriál jarní části projektu. Na podzim se hrály tři zápasy v Sokolči, Tišicích a Kondraci a na jaře pak ve Zdicích a Rožmitále a závěr obstará postupová oslava  v Hřebči.

Předchozí utkání projektu Dneska první liga! přineslo rekordní návštěvu, dramatický penaltový rozstřel a vůbec první vítězství domácího týmu, byť po penaltách. Skvělá atmosféra dostala každého. „Byl jsem nesmírně potěšen, jak fanoušci v Rožmitálu naši akci přijali. Na stadión přišel rekordní počet 1 100 diváků, kteří po celý zápas neúnavně povzbuzovali a každou vydařenou akci odměnili potleskem. Když navíc domácí v derby z Březnicí vyhráli, zavládlo na stadiónu obrovské nadšení. Vydařila se i pozápasová Tiskoffka a všechny další doprovodné aktivity. V Rožmitálu se nám podařilo naplnit základní poslání projektu, aby přišly celé rodiny a hlavně, aby se fotbalem i dalším programem všichni dobře bavili. Věřím, že i v Hřebči nás čeká výborná atmosféra a radost z fotbalu,“ řekl předseda Středočeského krajského fotbalového svazu Miroslav Liba.

V Hřebči se diváci mohu samozřejmě těšit i na dva patrony. Na straně domácích bude slavit už jistý postup do I. A třídy Tomáš Ujfaluši. Unhošti bude v roli patrona držet palce Luděk Zelenka.

Tomáš Ujfaluši ve své skvělé kariéře prošel elitními zahraničními kluby ve čtyřech zemích – Hamburger SV, Fiorentina, Atlético Madrid a Galatasaray Istanbul. S národním týmem, v němž se později stal i kapitánem, skončil 3. na ME v roce 2004 a v dresu Atlétika vyhrál v roce 2010 Evropskou ligu. S fotbalem začínal v moravském Rýmařově, kam se po skončení profesionální  kariéry za fotbalem zase vrátil. „Fotbal teď hraji u nás doma u Rýmařova, okresní přebor za Sokol Stará Ves, kde hrával kdysi můj táta. Konečně jsem se posunul do útoku a dávám góly. Nastoupil jsem do šesti zápasů a mám bilanci pět gólů a pět asistencí. Možná jsem měl už dřív hrát útočníka a ne vzadu,“ říká s úsměvem Tomáš Ujfaluši a na adresu Luďka Zelenky ve stejném duchu dodává. „S Luďkem jsme se na hřišti potkávali, když jsem hrál za Sigmu Olomouc a Luděk za Slavii. Vždycky do toho pořádně šlapal a hodně kousal. A to mu vlastně zůstalo do dneška.“

Luděk Zelenka patřil dlouhé roky k obávaným útočníkům, který oplýval velkým důrazem. Na jeho góly spoléhali mj. v Jablonci, na Žižkově, ve Slavii, Teplicích, Blšanech nebo v Brně. V projektu Dneska první liga! už zažil podzimní zápas Kondrac – Kácov. „Měl jsem před zápasem respekt a úplně jsem v první chvíli nevěděl, jak moc do toho mohu trenérovi zasahovat. Ale atmosféra mě pohltila a bylo to naprosto skvělé. Díky své první zkušenosti už vím, co můžu čekat. Klukům se pokusím říct, ať nejsou před tolika lidmi v té výjimečné atmosféře nervózní. Bude potřeba, aby to brali jako každý jiný zápas a nerozklepali se. Jak se začne hrát, určitě z nich nervozita spadne a budu jim přát, aby hráli bez stresu a zápas si užívali.“

Zápas Hřebeč – Unhošť se hraje v neděli 4. června od 14:00, předzápasová show začíná ve 13:30.


 

Autor: Jiří Nikodým


banbad


  1. pozvánka

    Zítra zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  2. krimi

    Strážníci v Kladně nalezli ukradené auto z Prahy, policie hledá svědky

  3. krimi

    Kladenský agresivní postrach žen skončil za mřížemi, pátrání bylo odvoláno

  4. kultura

    Celým rokem zaječím skokem, výstava ve Vlastivědném muzeu města Slaný začíná už zítra

  5. kultura

    Kladenský Majáles, studentská oslava jara, vypukne už zítra v bývalých kasárnách

  6. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  7. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  8. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  9. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  10. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  11. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  12. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  13. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  14. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  15. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  18. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  19. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  20. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni