ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Také na Alpiq zbylo jen nepopulární stříbro

Neděle, 7. května 2017 18:17

Ani hokejbalisté Alpiqu Kladno na mistrovský titul nedosáhli, stejně jako volejbalisté Kladno volejbal cz. I ve čtvrtém zápase podlehli týmu Kert Park Praha 5:2 a celou finálovou sérii prohráli v poměru 3:1.

Ilustrační foto: KL

 

Kert Park Praha – Alpiq Kladno   5 : 2   (2:1, 1:0, 2:1)

Boj o vyrovnání finálové série začal Alpiq brzkým oslabením. Naštěstí pro hosty Rejtar seděl na trestné lavici celou dobu. Kert měl první velkou příležitost, když Wróbel se prodral až před Jirotku, který však zachoval klid a jeho šanci zmařil. Ale kladenský gólman musel znovu ukázat svoje umění, když byl za katrem Šícha. Ale aktivita Pražanů se vyplatila v desáté minutě, kdy Suda na dvakrát překonal hostujícího brankáře. O minutu později již měl Kert dvoubrankový náskok zásluhou Plzáka. Alpiq kontroval již po tři čtvrtě minuty, když Kudelovu ránu stačil brankář Mikl vyrazit jen ke Špačkovi, který míček vrátil do sítě. Do konce úvodní části mohlo být srovnáno, ale Špaček ani Kudela nedostali míček za brankovou čáru. Stejně tak při první početní výhodě Kladno nedokázalo skórovat, přestože prostor před gólmanem Pražanů doslova „hořel“!

Druhou třetinu začali svěřenci kouče Kadlece „tradičně“ vyloučením, ale hostující obrana obstála se ctí. Kladenští hráči měli další obrovskou šanci na vyrovnání, ale Pražák ani Kohout nedokázali z bezprostřední blízkosti skórovat. Stejně smolně se vedlo Hnízdilovi při přesilovce, když jeho pokus do prázdné branky stačil Mikl fantasticky vyrazit. Středočeši pokračovali ve velkém náporu, prakticky se hrálo stále na půlce Kertu. Špaček nebyl opět úspěšný v další superšanci, Štěpánik nastavil jen hůl, ale míček šel vedle branky. Vzápětí se potvrdilo otřepané nedáš, dostaneš. Wróbel poslal do ideální pozice Nýdla, a ten ukázal hostům, jak se proměňuje branková příležitost. V samém závěru druhé třetiny Alpiq hrál další přesilovku. V ní udělal chybu Pospíšil, ale brejk M. Kručka Jirotka skvěle vychytal, a vzápětí Středočeši dali branku, kterou sudí neuznali!

Do posledního dějství vtrhli Kladeňáci jako uragán. Ze sevření unikl domácí Fejfar, ale kladenský strážce svatyně prokázal výbornou formu, což zopakoval o půl minuty později i při dvojnásobné příležitosti M. Kručka. Krušné chvíle zažil Alpiq při dvojnásobném oslabení v trvání téměř minuty a půl! Po minutě si šel odpočinout i domácí hráč, ale ve hře čtyři na tři se prosadil od modré čáry Šperl, a v té chvíli bylo jasné, že titul se Alpiqu hodně vzdaluje. Přesto se Kladno pokusilo o zázrak. Přežilo další oslabení a pět minut před koncem konečně skóroval Ogurčák. Další snížení náskoku odmítl hned vzápětí Potěchin. Více než dvě minuty před závěrečnou sirénou začali hrát hosté power-play. Mistrovskou tečku pro domácí trefil čtyři vteřiny před koncem Fejfar.

„Dnes nám začátek vůbec nevyšel. Nehráli jsme dobře,“ přiznává asistent kouče Milan Maršner. „Po našich chybách jsme prohrávali 0:2, sice jsme snížili, dostali Kert pod tlak, ale brankový efekt žádný. Kert znovu „utekl“ na dvoubrankový rozdíl. Ve třetí třetině jsme začali dobře, ale v tlaku jsme inkasovali. V závěrečném náporu přišel gól Ogurčáka, ale potom to byla z naší strany pouze křeč.“

Branky: 10. Suda (Vyskočil, Kovář), 11. Plzák (M. Kruček), 25. Nýdl (Wróbel, Fejfar), 38. Šperl (Nýdl, Fejfar), 45. Fejfar (M. Kruček) – 12. Špaček (Kudela), 41. Ogurčák (Barnošák). Rozhodčí: Kettner – Záhora. Vyloučeni: 4 :7, přesilovky: 0:0, oslabení: 0:0.

Sestava:  Jirotka –  Kudela, Pospíšil, Dědič, Haisman, Soukup, Rejthar – Šícha, Špaček, Štěpánik –  Kohout, Pražák, Hnízdil  –  Potěchin, Barrnošák, Ogurčák.

Konečný stav série:  3 : 1

Autor: (rc)


banbad


  1. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  2. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  3. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  4. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  5. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  6. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  7. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  8. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  9. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  10. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  11. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  12. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  13. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  14. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  15. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  16. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  17. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  18. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  19. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  20. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy