ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Kladenský Alpiq bude muset odrážet mečbol Kertu!

Sobota, 6. května 2017 18:55

Další finálová bitva přinesla velké drama. Kladenský Alpiq prohrával s Kert Park Praha 0:3, dokázal srovnat na 4:4, ale v prodloužení udělal chybu, a podlehl tak svému soupeři 5:4 po prodloužení.

Kladenský Alpiq bude muset odrážet mečbol Kertu! (Ilustrační foto: KL)

Kert Park Praha – Alpiq Kladno  5 : 4 p.p.  (3:0, 1:4, 0:0 – 1:0)

Třetí finálový zápas začal naostro. Nejdříve Pospíšil našel volného Kohouta, ale ten velkou příležitost zahodil. Z protiútoku M. Kruček nebezpečně vypálil, ale Jirotka byl připraven. Hosté mohli otevřít skóre, ale ránu Šíchy zastavila konstrukce. Postupem času byl Alpiq hodně aktivní. Výsledkem byl faul domácího Šperla, za které rozhodčí nařídil trestné střílení. Ale Hnízdil trefil jen náruč brankáře Mikla. Do vedení tak šel Kert, když Nýdl v signalizované výhodě propálil všechno, co mu stálo v cestě.  Hosté znovu dobývali obranu domácích, ale domácí Wróbel přihrál Nýdlovi a ten zvýšil na dvoubrankový rozdíl. O necelou minutu později šel za katr Barnošák a po šestnácti vteřinách přesilovky zvýšil Šperl již na 3:0! Ještě před první sirénou chtěli Pražané dorazit opařené svěřence kouče Kadlece, ale hosté se se štěstím ubránili.

Středočeši se brzy po začátku druhého dějství dostali do hry, když Potěchin dorážel míček do poloodkryté klece. Nadějný Fejfar se prosadil až před kladenského gólmana, ale ten jeho ránu vyrazil. Kladno mohlo znovu snížit při pobytu Wróbela na trestné lavici, ale z přečíslení nic nebylo a zmíněný hráč Kertu brzy po návratu na hřiště se dostal do ideální pozice a počtvrté překonal Jirotku. Vzápětí musel strážce kladenské klece vytasit parádní zákrok proti bombě Bureše. Alpiq se herně zvedl při hře čtyři na čtyři, když si střeleckou pozici připravil Barnošák a snížil na rozdíl dvou branek. To nebylo všechno. Povzbuzení hosté po půl druhé minuty se prosadili Kohoutem a ještě do konce druhé třetiny vyrovnal stav Pospíšil při početní výhodě.

Posunout skóre ve svůj prospěch mohl Kert brzy po přestávce při vyloučení Šrámka, ale Suda svojí příležitost nevyužil.  Ještě větší šanci měl Wróbel, ale ten nedokázal zpracovat nahrávku M. Kručka. Další vzájemné vyloučení evidentně svědčilo kladenským hráčům, ale Potěchám, Pražák a Barnošák „vyhořeli“ na gólmanovi Pražanů. V závěru základní části hráli hosté další početní výhodu, ale obětaví Pražané remízu uhájili. Na řadu tak přišlo prodloužení. Nastavení trvalo jen sedmdesát pět vteřin. Zpoza branky si vyjel M. Kruček a přesnou ranou rozhodl o vítězství Kert Parku.

„Nezačali jsme špatně, vypracovali jsme si tři šance, nedali jsme trestné střílení, a vzápětí přišly dvě chyby při nepokrytí hráče a další branka v prodloužení, a rázem jsme prohrávali n3:0,“ konstatuje asistent trenéra Milan Maršner. „Do druhé třetiny jsme šli s plným odhodláním výsledek obrátit, což se nám povedlo, vyrovnali jsme a ve třetí části byli lepším celkem. Bohužel v prodloužení přišla zbytečná chyba, znamenající porážku.  Přesto věříme v sílu týmu, musíme však hrát koncentrovaněji a trpělivěji, a věřím, že zítřejší zápas zvládneme a o mistru se rozhodne v pátém utkání u nás.“

Branky: 9. Nýdl (M. Kruček, Fejfar), 12. Nýdl (Wróbel), 13. Šperl (Wróbel, Nýdl), 21. Wróbel (Pala), 47. M. Kruček (Roznberg) – 18. Potěchin (Barnošák, Šícha), 26. Barnošák (Šícha), 28. Kohout (Potěchin), 29. Pospíšil (Štěpánik, Kudela). Rozhodčí: Olesz – Černý. Vyloučeni: 5 :4, přesilovky: 1:1, oslabení: 0:0.

Sestava:  Jirotka –  Kudela, Pospíšil, Dědič, Haisman, Soukup, Rejthar – Šrámek, Špaček, Štěpánik –  Kohout, Pražák, Hnízdil  –  Potěchin, Barrnošák, Šícha.

Stav série:  2 : 1

Autor: (rc)


banbad


  1. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  2. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  3. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  4. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  5. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  6. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  7. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  8. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  9. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  10. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  11. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  12. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  13. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  14. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  15. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  16. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  17. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  18. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  19. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  20. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy