ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Kanonýři přežili klinickou smrt a uhodili v prodloužení

Sobota, 29. dubna 2017 21:45

Neskutečné drama viděli diváci v České Lípě, kde se konalo druhé barážové utkání mezi florbalisty místního FBC PULLO TRADE a hostujícími Kanonýry Kladno. V utkání ve kterém byli Severočeši podstatně aktivnější, se nakonec radovali svěřenci Jana Zahalky po výhře 3:4 po prodloužení.  

Kanonýři přežili klinickou smrt a uhodili v prodloužení (Ilustrační foto: Kanonýři Kladno)

FBC PULLO TRADE Česká Lípa – Kanonýři Kladno 3 : 4 p.p.  (2:0,0:3,1:0 – 0:1)

Trenér Zahalka již mohl počítat s uzdraveným Klápou, který nastoupil v Přívarově útoku. Domácí povzbuzeni úvodní výhrou na Kladně, začali velkým náporem. Ekl ani KNě6our ve velkých příležitostech neuspěli, Ale v končící páté minutě právě domácí kanonýr Ekl prošel s míčkem celé hřiště, nahrál Tichému, a ten rozjásal českolipskou halu. PULLO TRADE pokračoval ve velkém tlaku, a výsledkem byla druhá branka v síti Pecha, když vyraženou ránu dorazil Marhan. Hned vzápětí Bříška trefil tyč Pech se vyznamenal proti Eklovi a bravurními zákroky nakonec svůj tým zachránil od větší pohromy.

Po první přestávce nastoupili úplně jiní Kanonýři. Najednou hosté měli častěji míček na svých holích a začali se drát před gólmana Dvořáka. Ten dvakrát prokázal svojí formu, ale na ránu Přívary nestačil. Severočechy však inkasovaný gól spíše nabudil. Marhan hned dvakrát a vzápětí Tichý a ještě Jansa mohli navýšit vedení České Lípy, ale v polovině zápasu přišla na PULLO TRADE pořádná studená sprcha. Nejdříve srovnal Vaculčiak a o minutu později Louvar překlopil vedení na stranu Kanonýrů. Přesto českolipští hráči se nevzdávali a neustále ostřelovali Pechovu svatyni.

Kladenský hrdina odolával i na začátku třetího dějství, ale potom si šel za faul sednout Přívara a bomba Tichého znamenala vyrovnání. Bylo jasné, že nastane velký boj, o každý metr hřiště. Aktivnější byli českolipští hráči, ale Pech byl velice pozorný. Ale pět minut před koncem mohli zřejmě rozhodnout hosté, ale Dvořák vytáhl parádní zákrok. Domácí chtěli rozhodnout utkání ve svůj prospěch, a dostali Kanonýry do mocných kleští. Půldruhé minuty před koncem si Kladno vybralo oddychový čas. Ve zbytku střetnutí se již nic vážného nestalo, a tak muselo rozhodnout prodloužení.

Do nastavení vlétlo Kladno velice aktivně a mohlo hned na začátku rozhodnout. Ale domácí brankář předvedl dva fantastické zákroky, zvláště proti tvrdé ráně Cvrčka. O chvíli později českolipský gólman znovu čaroval. Nakonec přišlo rozhodnutí po standardní situaci, kdy Schuller dotlačil míček za Dvořákova záda po Řehořově střeleckém pokusu a Kladeňáci mohli dát prostor svým emocím, protože srovnali sérii na 1:1.

„Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém jsme předvedli lepší výkon, než minulý týden,“ pochvaloval si kouč Jan Zahalka. „Česká Lípa byla doma ještě silnější, navíc posílená další posilou, Gvužďem. Domácí byli lepší v první části, my ve druhé. V poslední třetině Severočeši vyrovnali a měli dost příležitostí zápas rozhodnout. Ale v prodloužení se více dařilo nám a rozhodli jsme ze standardky, když domácí měli předtím dvě stejné situace, které naštěstí nevyužili. Zítra to bude opět velký boj, ve kterém musíme více střílet.“

Branky:  5. Tichý (Ekl), 12. Marhan (Novák), 46. Tichý (Slaný) 24. Přívara (Klápa), 32. Vaculčiak (/Slivka), 33. Louvar ( Přívara), 65. Schuller (Řehoř). Rozhodčí: Valenta – Žďárský,  vyloučení 1::0, využití: 1:0, oslabení 0:0.

Sestava:  Pech  O. Richtr, Slivka, Řehoř, Petrlík, Cvrček, Holčák –  Klápa, Přívara, Louvar – Schuller, Lacko, Štechmüller – Nushart, Soukup, Vaculčiak.

Stav série:  1 : 1

Autor: (rc)


banbad


  1. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  2. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  3. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  4. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  5. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  6. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  7. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  8. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  9. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  10. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  11. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  12. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  13. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  14. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  15. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  16. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  17. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  18. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  19. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy

  20. zprávy

    Přes bariéry s policií, akce na podporu handikepovaných osob se tentokrát konala na Stochově