ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Ivan Pihávek: Cíl? Skončit co nejvýše, pokud možno na postupovém místě!

Čtvrtek, 27. dubna 2017 07:40

Polovina jarních odvet ve fotbalové divizi B je za námi. Hráči SK Kladno se stále nacházejí na třetím místě, ale ke spokojenosti je určitě daleko. Ohlédněme se za jejich účinkováním spolu s trenérem týmu Ivanem Pihávkem.

Ivan Pihávek (Foto: KL)

Jak jste spokojen, nebo nespokojen s dosavadním jarním vystoupením. Zřejmě příliš ne?

Podíval bych se na celou věc z několika stran. Venku se nám až na poslední utkání dařilo. Nedá se říci,k že bychom měli s některými týmy problémy, pokud se týká herního projevu. Ale mužstva, která k nám přijíždí, dobře brání a my bohužel máme potíže s koncovkou. Přitom se do šancí dostáváme. Rovněž nás od začátku trápí marodka a také absence v tréninkovém procesu i v utkáních. Sestava není tak optimální jako v závěru podzimu, z čehož pramení nevyrovnanost výkonů.

Začátek, pokud se týká střílení branek, byl snový. Mosteckým týmům, Souši i MFK jste venku nastříleli hned devět gólů, ale v dalších pěti utkáních s celky stejné výkonnosti jste se prosadili jen čtyřikrát. Co se stalo?

Těžko se to analyzuje. Dávat branky není lehká záležitost. Ze začátku se hodně dařilo Radku Kroutilovi, který bohužel v posledních třech zápasech vypadl z herního rytmu. Celou situaci se snažíme s ním řešit. Víme, že není v lehké životní situaci. Chybí mu teď lehkost a je psychicky dole. Na tento post nemáme adekvátní náhradu. Teď jsme vytáhli z dorostu Jardu Kafku, nejlepšího střelce ČLSD, kterému se střelecky daří, což potvrdil i gólem v Libuši. U mladých hráčů jsou pochopitelné proměnlivé výkony. A když je to klíčový post střelce, projeví se to na celém mužstvu.

Doma jste na jaře zatím nevyhráli v normální hrací době. Přitom hned na začátku jste hráli se Štětím, kde se čekalo, že celek ze sestupových vod odjede s brankovým přídělem. Domníváte se, že nepovedené střetnutí mělo psychický dopad na tým, který se doma střelecky trápí?

Nevidím v tom otázku psychiky. Všechna mužstva se naučila hrát divizi. Štětí bylo nevyzpytatelným soupeřem. Přijelo s cílem urputně bránit, chodit do rizika. Severočeši zakopávali míče na tribunu a postupem doby, kdy byl stav stále bezbrankový, mužstvu „narostla křídla“. Soupeři ze spodu tabulky berou body týmům ze špice. Most, který dostával příděly, teď naposledy porazil doma první Nymburk, předtím Brozany nestačily na Rakovník. Ale my nejsme v pohodě, řada hráčů měla zdravotní potíže, chyběla trénovanost a při úzkém kádru nebyla náhrada.

Co říkáte vzpouře týmů jako Štětí, Tatran Rakovník nebo Nový Bor, které se po podzimu pohybovaly na hranici sestupu a teď na jaře pravidelně bodují?

Pro mě to není překvapení. Již na podzim, kdy se nám doma velice dařilo proti Mostu, kdy jsme soupeři stříleli jeden gól za druhým, jsme v ostatních střetnutích rozhodovali až v závěrech a museli jsme vyvinout stejně velké úsilí, jako když hrajete proti Brozanům nebo Nymburku. V soutěži není slabých týmů. Všichni mají určité tréninkové pochody a jsou velmi dobře fyzicky připraveni.

Na druhé straně nejsou v herní pohodě vedle Kladna ani první dvě mužstva v tabulce, Nymburk a Brozany. V čem je „zakopaný pes“ ?

To je velmi těžké, na tuto otázku odpovědět. My jsme v zimě neposílili. Brozany díky spolupráci s Teplicemi a Ústím nad Labem částečně kádr doplnily, Nymburk však rovněž nepřivedl nové tváře. Všichni „válčíme“.  Potřebujeme se dostat na vítěznou vlnu, po které bychom mohli plout…

Teď vás čekají těžší soupeři, protože se utkáte s mužstvy z první půle tabulky. Třeba na jaře velmi dobře hrající Český Brod, který se přiblížil již na rozdíl pouhých dvou bodů. Co očekáváte od těchto střetnutí?

Pro nás bude klíčové, aby se uzdravili všichni hráči, jako Pavel Bartoš a další. Někteří hráli se zdravotními potížemi. Potřebujeme následně kvalitně potrénovat a připravit se na každé utkání. Pro nás je výhoda, kdy jedeme ven a čeká nás těžký soupeř, jenž bude chtít hrát fotbal Zápas se bude v průběhu „lámat“, což nás motivuje a navíc vzhledem ke statistikám máme aktivní bilanci.

Jaký máte cíl do posledního kola?

Pochopitelně chceme skončit co nejvýše, pokud možno na postupovém místě! Osm kol bude hodně zajímavých. Dravců na postup bude určitě dost. Osobně si přeji, abychom byli všichni zdraví a v kabině panovala pohoda, což je nesmírně důležité.

Autor: (rc)


banbad


  1. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  2. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  3. zprávy

    Pro velký zájem vypisuje Zoopark Zájezd dodatečný termín příměstského tábora

  4. krimi

    V pátek hasiči z Kladna a Rakovníka zachraňovali paraglidistu z vysokého modřínu

  5. video

    V Kladně se rozloučili se zimou a spálili Moranu

  6. zprávy

    Slánská porodnice jde s dobou: Nově mohou maminky rodit na porodnickém gauči

  7. sport

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  8. video

    Ve Slaném přivítalo první zákazníky nové obchodní centrum

  9. zprávy

    Vedení Středočeského kraje si prohlédlo nový vlak pro PID

  10. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  11. kultura

    Na smrtnou neděli v Kladně spálí Moranu

  12. krimi

    Sieg Heil, takto zdravil muž strážníky v Kladně, skončil v rukách policie

  13. kultura

    Středočeské Velikonoce nabídnou návštěvníkům zajímavosti z velikonočních tradic

  14. zprávy

    Poděkování za uspořádání sbírky, od Nadačního fondu, do Oblastní nemocnice Kladno

  15. krimi

    Speed Marathon 2024, akce policie zaměřená na měření rychlosti

  16. zprávy

    Středočeská vědecká knihovna v Kladně představí koláže Jiřího Hankeho

  17. info z radnice

    Pozvánka na páté zasedání Zastupitelstva města Kladna

  18. kultura

    Kladno bude v neděli pálit Moranu a vyhánět zimu

  19. zprávy

    Sleva na pronájem sálu pro svatbu snů v Královickém dvoře, poslední volně termíny

  20. zprávy

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla zahájily další sezonu