ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Rytíři vytěžili na jihu Čech z minima maximum!

Sobota, 7. ledna 2017 20:19

Velice překvapivé vítězství z ledu lídra WSM ligy vezou kladenští Rytíři. Přestože se prakticky po celé utkání se na ledě Motoru České Budějovice bránili, nakonec vezou velice cennou výhru v poměru 1:2.

hokej-top
Rytíři vytěžili na jihu Čech z minima maximum! (Ilustrační foto: Josef Poláček)

Motor České Budějovice  –  Rytíři Kladno   1 : 2 (0:1, 1:0, 0:1)

Velice očekávaný zápas začal poněkud oboustranně opatrně. První vzrušení přišlo až v sedmé minutě při hře čtyři na čtyři. Domácí Škoda se dostal až před Cikánka, který jeho ránu vyrazil před Vráblíka, ale do jeho pokusu obětavě vletěl Ton. V polovině úvodní části byli během minuty vyloučeni Gratton a Ulrych. Motor měl tak obrovskou šanci otevřít skóre. Velké příležitosti Nouzy, Heřmana a Šulka však zlikvidoval vynikajícími zákroky Cikánek. Po návratu vyloučených však faulovali i Jihočeši a Rytíři byli úspěšní. Ton nahazoval puk od mantinelu, a ten prošel až za záda gólmana Gáby. Branka však domácí spíše vyprovokovala ještě k větší aktivitě, ale kladenská obrana v čele s Cikánkem odolala až do závěrečné sirény.

Hned po návratu ze šaten měl Motor další početní výhody. Byl to znovu Šulek a následně Nouza, ale skvělý kladenský gólman stále odolával. Nápor Českých Budějovic však byl obrovský, a zákonitě z toho pramenil vyrovnávací gól, o který se postaral Škoda. Tlak jihočeského mužstva pokračoval i nadále. Škoda mohl přidat druhou branku dokonce v oslabení, ale v rozhodující chvíli mu kotouč ujel z hole! Ve 33 minutě měli Jihočeši další výhodu dvou hráčů na ledě, tentokráte v trvání sto vteřin… Nehráli jí však dobře, pouze Heřman trefil tyč… Aby toho nebylo málo, tak v samém závěru šli Rytíři znovu do tří!!! Výsledkem však byl jen další fantastický zákrok hostujícího gólmana po ráně Květoně.

Nápor Motoru pokračoval i ve třetí třetině. Dlouho se však nic mimořádného nedělo. Domácí stále nemohli najít recept na kladenskou defenzívu a vynikajícího Cikánka. Po ostřelování kladenské branky přišel pro vedoucí tým tabulky šok! Kubík s Tonem se dostali do přečíslení, odražený touš se dostal k Machačovi, který prostřelil domácího brankáře. Inkasovaná branka s domácími pořádně zamávala. Pojistku mohl přidat Strnad, ale tváří v tvář proti jihočeskému strážci svatyně neuspěl, bohužel podobně dopadl o minutu později i Ton. Poslední šanci na srovnání měl Motor tři minuty před koncem, kdy šel za katr již desátý vyloučený Kladeňák, tentokráte Tůma. O minutu později k tomu přidali Jihočeši i hru bez brankáře. Ale ani další výhoda dvou hráčů však nakonec favorizovanému mužstvu na vyrovnání nestačila a Středočeši si vezou domů výborný výsledek.

„Opět jako podobně v Přerově jsme podali týmový výkon a hráli velmi dobře v obranné fázi,“ spokojeně konstatoval Pavel Patera. „Na druhou stranu musím přiznat, že jsme šli štěstí naproti a dokázali ubránit třikrát přesilovku domácích pět na tři a potom při power-play šest na čtyři. Deset vyloučených je skutečně velmi hodně, ale musím uznat, že to fauly především hokejkou z naší strany byly. Na to se musíme v dalších zápasech soustředit.“

Branky:  26. Škoda (Suchánek), – 13. Ton (Ptáček, Růžička), 53. Machač (Kubík, Ton). Rozhodčí: Pražák, Bejček –  Jílek, Šperl. Vyloučení: 3:10, využití: 0:1, oslabení: 0:0. Diváci: 6421 (vyprodáno!).

Sestava:  Cikánek –  Drtina, Hořava, Růžička, Zelingr, Ulrych, Ptáček, Kehar   – Kloz, Burger, Tůma  – Jánský, Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Kubík –  Cetkovský, Havlůj, Gratton.

Autor: (rc)


  1. zprávy

    Nemohu vyjet z garáže, uvedla žena kladenským strážníkům

  2. pozvánka

    V Královickém dvoře budou Velikonoce ve znamení grilování a skokových závodů

  3. pozvánka

    Soutěž o nejlepší nádivku a taneční zábava v Sokolovně Kvíček ve Slaném

  4. zprávy

    Blíží se termín zápisu dětí do kladenských škol

  5. video

    Kanonýři Kladno se probojovali do finále, příjďte je podpořít v sobotu

  6. krimi

    „Kam chceš dojít,“  protidrogový projekt pro školáky zavítal do Zvoleněvse

  7. pozvánka

    Blíží se Velikonoce v Zooparku Zájezd, podívejte se co vše pro vás připravili

  8. krimi

    300 tisíc je v nenávratnu, varujeme, upozorňujeme a je to marné a je to marné

  9. video

    Velikonoce na Čabárně v Kladně přilákaly celé rodiny

  10. pozvánka

    Kladenské trhy na náměstí Starosty Pavla pokračují opět ve středu

  11. kultura

    Výstava miniatur Buštěhradského pediatra Pavla Skály je v Kladně jen do středy

  12. komerční sdělení

    V kladenském Royal Fitness na Vás čeká velikonoční dobrodružství

  13. video

    VIDEO: Cyklohráčkem z Prahy do Slaného a zpět, nebo do Zooparku Zájezd

  14. zprávy

    Poradíme vám, kde tento týden můžete fandit kladenským sportovcům

  15. zprávy

    Cyklohráček letos poprvé přivezl výletníky do Slaného.

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Cenu hejtmanky 2023 převzala také Ivana Sedláková ředitelka SOUPŠ Kladno-Vrapice 

  18. kultura

    Kraj podpoří tři divadla mezi nimi je Divadlo Kladno

  19. zprávy

    Peníze na podporu soutěží pro děti a mládež poputují i na Čabárnu a do Stochova

  20. kultura

    Nahlas a potichu, recitátorská soutěžní přehlídka zná své vítěze