ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Drahomír Kadlec: Alpiq Kladno dokázal vévodit extralize i s celou řadou absencí

Čtvrtek, 8. prosince 2016 06:45

Prodloužená podzimní sezóna se hokejbalistům Alpiqu Kladno vydařila velmi dobře.  Tabulku CCM extraligy vedou s náskokem čtyř bodů na loňského mistra Autosklo Pardubice a sedmi bodů na třetí Kert Park Praha.  Jestli je však spokojen i trenér mužstva Drahomír Kadlec, to se mimo jiné dozvíte i z následujícího rozhovoru.

kadlec-top-1
Drahomír Kadlec (Foto: KL)

Oproti loňsku vedete po třech čtvrtinách základní části. Ale přesto k absolutní spokojenosti je asi daleko?

Spokojen jsem i nejsem. Mrzí mě hlavně porážky.  První na hřišti Kovo Praha, kde jsme měli výborně rozehraný zápas, ale domácí svojí bojovností obrátili vývoj střetnutí, když přišel bohužel náš klasický výpadek.  Porážku s Plzní ani komentovat nechci. Druhý den jsem řekl hráčům v kabině, že jsme se střetnutí pouze zúčastnili a v kladenských dresech běhali jiní hráči… Ale nejvíce mě naštvala ztráta bodů v posledním zápase doma se Sudoměřicemi. To bylo už příliš! Tým s takovými ambicemi jako je Alpiq si takovou porážku nemůže dovolit!

Nevymlouval jste se absence, ale zažil jste jako trenér, že jste se musel obejít v utkáních bez šesti až osmi hráčů z důvodu zranění?

Určitě to byla pro nás nepříjemná novinka.  Za deset let, co mužstvo vedu, jsem něco takového zažil poprvé. Museli jsme sáhnout do dorostu, což byla určitě pro mladé nadějné hráče příležitost poznat, že je extraliga úplně něco jiného, než na co byli zvyklí.  Ale zvláště Honza Prokop a Jarda Procházka obstáli se ctí.

V čem vidíte příčinu tolika zranění. Nevyplynula třeba z náročné přípravy, nebo to byla jen nešťastná shoda náhod?

Kvůli tvrdé přípravě to určitě nebylo.  Kluci jsou zvyklí na velmi náročnou přípravu.  Bohužel do toho ještě zasáhla nedoléčená zranění z loňské finálové série, kdy se vážněji zranili Dan Hnízdil a Radim Štěpánik.

Již jste se zmínil, že z dorostenců dostali nejvíce příležitostí bratranci Procházkové a Prokop.  Asi jste nepočítal s tím, že tak rychle dostanou šanci prokázat svůj talent?

S asistentem Milanem Maršnerem jsme o jejich výkonnosti věděli. Navíc Jarda a David Procházkové jsou věkem teprve mladší dorostenci.  Jarda dostal více prostoru a prosazoval se i střelecky.  Má v sobě obrovský potenciál.  Všichni tři mají schopnosti být v blízké budoucnosti základními kameny družstva.

V samém závěru kvůli velké absenci beků naskočil i předseda klubu Tomáš Rejtar. Byla to výpomoc jen na dvě kola?

Již v létě jsem Tomáše „otravoval“ jestli to ještě nechce zkusit. Kvalitní obránci chybí v celé extralize, potažmo i v reprezentačním týmu. Dobře ho znám, a věděl jsem, že je na sebe tvrďák a kondičně je na tom velmi dobře, jen mu chyběla herní praxe, což je pochopitelné, protože čtyři roky nehrál. Ale i ve zmíněných zápasech patřil k našim nejlepším bekům.  Teď jsem ho začal „lámat“ i ohledně jarní části a případně i reprezentace, takže uvidíme, jak vše dopadne.  Každopádně je to vůdčí typ jak na hřišti, tak v kabině.

V létě přišla z Třince velká posila, reprezentant Dominik Barnošák. Asi jste čekal, že se bude jako kanonýr podstatně více prosazovat, než ukázal na podzim?

Pro každého je velice obtížné přijít do jiného města, kde jsou jiné podmínky, jiná práce, jiná kabina. „Barny“ je výborný hráč, ale trvalo mu hodně dlouho, než se u nás adaptoval.  V Třinci „táhli“ mužstvo ve dvou, třech hráčích, hráli všechny přesilovky i oslabení a bodové konto vám naskakuje podstatně rychleji než u nás, kde pravidelně točíme tři velmi silné lajny. Věřím, že se bude na jaře podstatně více prosazovat, což prokázal nyní při přátelských utkáních Česka se Slovenskem, kde podával parádní výkony. Když to dokáže v repre, tak to musí předvádět i v klubu.  Dostanu to do něho!

Jak bude vypadat zimní příprava, a počítáte s doplněním kádru?

Vzhledem k tomu, že domácí mistrovství světa začíná v Pardubicích již 1. června příštího roku, tak bude soutěž hodně „nadupaná“. Sejdeme se již 2. ledna 2017, protože již první víkend v březnu hrajeme mistráky.  Hodně bude samozřejmě určovat počasí. Stejně jako loni budeme navštěvovat fitness studio v Centrálu Kladno, dále se budeme připravovat v tělocvičně i venku třikrát týdně.  Doufám, že se do zahájení přípravy uzdraví všichni hráči a pokud se týká doplnění týmu, o tom neuvažujeme.

Prozraďte, jak se vám jako reprezentačnímu kouči líbili noví hráči jako potencionální abonenti do týmu České republiky v utkáních s mistry světa Slováky?

Jsem za všechna tři utkání velice rád. Vždyť naši východní sousedé tvoří absolutní špičku. Během pouhých dvaceti hodin jsme sehráli tři zápasy, ve kterých jsme jednou vyhráli a dvakrát prohráli. Nebudu konkretizovat, který hráč může reprezentovat a který výkonnostně nestačí. Ale, osm, devět hráčů si důrazně řeklo o nominaci, u dalších visí otazník. Dalších sedm, borců zůstalo doma. Musím konstatovat, že tým vypadal velice dobře, ale vše ukáže čas!

Autor: (rc)


banner-in


  1. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  2. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  3. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  4. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  5. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  6. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  7. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  8. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  9. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  10. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  11. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  12. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  13. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  14. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  15. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  16. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  17. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  18. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  19. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  20. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy