ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Rytíři si proti Třebíči vystříleli první domácí výhru v přípravě

Úterý, 16. srpna 2016 19:53

Rytíři si v šestém přípravném duelu dokázali vytvořit hned v úvodní třetině dvoubrankové vedení, které už si v dalším průběhu pohlídali a dokonce navýšili. Kladenští nakonec povolili Třebíči jen jedinou branku a v konečném součtu zvítězili 5:1, když dokázali hned dvakrát skórovat v oslabení.

rytiri-trinec-top
Rytíři si proti Třebíči vystříleli první domácí výhru v přípravě (Foto: Tomáš Kostečka)

Úvod šestého přípravného utkání byl poněkud opatrný z obou stran, do zajímavé šance se dostal až v šesté minutě Jánský, který po Přikrylově přihrávce zakončoval z bezprostřední blízkosti, ale zasáhl jen připraveného Svobodu. O chvíli později parádně uvolnil Machače Tůma, kladenský centr ovšem individuálně na hostujícího gólmana nevyzrál. V oslabení vzápětí vyrazili Přikryl s Jánským do přečíslení a předsezónní posila z Litvínova po zablokované přihrávce pálila přesně k bližší tyči – 1:0. Na další trefu se pak čekalo až do závěru periody, kdy Hořava zpoza brány hezky našel Machače a byla z toho druhá trefa v oslabení – 2:0.

Hosté vletěli do druhé části velice aktivně a po několika vteřinách nastřelili tyč, kterou zasáhl svojí střelou Mrázek. Hned nato už se ale nemýlil Radim Zohorna, který propálil kladenského brankáře a snížil – 2:1. Při početní výhodě mohl srovnat stav utkání Psota, ten však zakončil z bezprostřední blízkosti bekhendem jen do Hanuljaka. Na druhé straně mohl odpovědět Burger, kterého poslal do úniku exklusivní přihrávkou Růžička, Rytířům ale ještě přáno nebylo. Hned vzápětí ale dostal Petr Ton dost prostoru v mezikruží a přesnou střelou vymetl horní roh Svobodovy brány – 3:1. Kladenští ovšem byli i nadále při chuti a odměnou jim byla další trefa. Matěj Pekr našel z otočky Jánského a ten už doklepl kotouč do odkrytého růžku branky – 4:1.

Do třetí třetiny vstoupily oba týmy opět hodně opatrně, do větší příležitosti se dostal až Zohorna, jenž se prosmýkl mezi beky Kladna a ujížděl sám na Hanuljaka, maskovaný fantom si však pohlídal jeho pohyb a zakročil jistě. Ton vzápětí ale výborně zachytil rozehrávku hostí, našel před bránou volného Jiřího Burgera a ten už Svobodu propálil – 5:1. O další navýšení se mohl po chvíli postarat ještě Tůma, ten v dobré pozici ale rozvlnil síť soupeřovy brány jen zvenčí. O kosmetickou úpravu skóre se mohl při početní výhodě ještě postarat Niko, ten však mířil lehce nad. V samém závěru pak mohl završit hattrick Jánský, Svoboda už byl vleže na ledě, ale kotouč proklouzal jen vedle tyčky třebíčské brány.

Trenér po zápase

Jiří Kopecký (Rytíři Kladno): Bylo to bojovné utkání, měli jsme ve hře spoustu zmatků a nepřesných přihrávek. Na druhou stranu jsme dali krásné góly, vyhráli vysoko 5:1, ale v rámci přípravy to hodnotíme z herního hlediska a tam si myslím, že máme stále spoustu nedostatků, na kterých ještě musíme zapracovat. Máme ještě stále problémy s obranným boxem, když nás soupeř uzamkne v naší třetině, ale pořád máme tři týdny, abychom to zlepšili. Mužstvo je v podstatě úplně nové, ale věříme, že stále ještě máme hodně času, aby si to vše sedlo.

Rytíři Kladno: Hanuljak – Růžička, Kehar, Repe, Drtina, Ptáček, Hořava – Ton, Burger, Tenkrát – Tůma, Machač, Pekr – Jánský, Přikryl, Strnad – Kružík, Havlůj, Cetkovský. Trenéři: Patera, Kaberle, Kopecký.
SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda – Zdráhal, Lojek, Koch, Niko, Bartejs, Čejka, Přibyl, Hort – Erat, Dolníček, Mrázek – Wasserbauer, Zohorna, Havránek – Kusko, Psota, Kristl – Čech. Juráň, Paták – Pokorný. Trenéři: Sobotka, Barvíř.
Branky a nahrávky: 7. Jánský (Ptáček), 19. Machač (Hořava, Tůma), 30. Ton (Burger, Tenkrát), 31. Jánský (Pekr, Machač), 49. Burger (Ton) – 22. Zohorna (Wasserbauer, Havránek). Třetiny: 2:0, 2:1, 1:0. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Střely na branku:29:34. Rozhodčí: Ondráček – Frühauf, Pavel Řešátko. Diváci: 722.

Autor: Rytíři Kladno

 


  1. pozvánka

    Vydejte se už v sobotu historickým vlakem po Švestkové dráze s Výtopnou Slaný

  2. info z radnice

    Turistickou sezónu v rámci celého regionu zahájí už v sobotu ve Slaném

  3. pozvánka

    Zítra zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  4. krimi

    Strážníci v Kladně nalezli ukradené auto z Prahy, policie hledá svědky

  5. krimi

    Kladenský agresivní postrach žen skončil za mřížemi, pátrání bylo odvoláno

  6. kultura

    Celým rokem zaječím skokem, výstava ve Vlastivědném muzeu města Slaný začíná už zítra

  7. kultura

    Kladenský Majáles, studentská oslava jara, vypukne už zítra v bývalých kasárnách

  8. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  9. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  10. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  11. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  12. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  13. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  14. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  15. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  16. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  17. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  18. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  19. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  20. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby