ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Plzeňské přesilovky zničily snahu Alpiqu

Neděle, 22. května 2016 21:17

Včerejší předpověď trenéra Drahomíra Kadlece, že cesta do finále může být ještě dlouhá, se dnes naplnila. Alpiq Kladno přestože vedl již 2:0, nakonec prohrál s HBC Plzeň 4:5 a rozhodující zápas o postup do vysněného finále se tak odehraje příští sobotu na západě Čech.

hok-top
Foto: KL

Alpiq  Kladno – HBC Plzeň  4 : 5  (1:0, 2:3, 1:2)

Hosté nasadili po dvouzápasové pauze do branky opět jedničku Kráčinu, a to se ukázalo jako velice správný tah. Plzeň začala velice aktivně, ale domácí brzy uklidnil Kohout, který využil chybu hostujícího Švarce za vlastní brankou.  Plzeň sice odpověděla tvrdou bombou Vodrážky, kterou Hájek skvěle vyrazil, ale do konce první třetiny měli příležitosti na pojištění výsledku jenom domácí. Bohužel samostatné úniky nejdříve Pražáka, potom Štěpánika a nakonec Potěchina pokaždé ztroskotaly na výborném Kráčinovi v brance hostů. Ten si dokázal poradit i s dvěma nepříjemnými pokusy Dědiče při početní výhodě Kladna.

I začátek prostřední části vyšel Alpiqu parádně. Špaček dokázal využít nahrávky D. Hnízdila a kladenští fanoušci pomalu začali slavit postup do finále. Bohužel euforie trvala jen necelých dvacet vteřin. Plzeňský nejlepší obránce Slanec dostal ideální nabídku od O. Kejře a hosté byli rázem ve hře.  Následovala pro Kladno zlá pětiminutovka. Hned o minutu později byl před kladenským brankářem podražen J. Kejř. Následné trestné střílení právě faulovaný hráč bezpečně proměnil. Vzápětí byl sice vyloučen plzeňský Švarc, ale toho o půldruhé minuty následoval kladenský Ogurčák. A v krátké početní výhodě se Plzeňané prosazují Pejcharem. Chvíli trvalo, než se domácí vzpamatovali, ale v závěru převzali iniciativu a D. Hnízdil zužitkoval přihrávku Kudely.

Poslední třetina sice začala akcí Alpiqu, ale potom přišly osudové chvíle. Nejdříve trochu zbytečný faul Příhody a potom trest za příliš kladenských hráčů na palubovce. Plzeň rázem hrála dvojí přesilovku, kterou dokázala dokonale využít. Výhodu dvou hráčů nejdříve zužitkoval tvrdou ranou Krch a v klasické početní výhodě se prosadil O. Kejř. Alpiq hned vzápětí dostal možnost snížit při vyloučení Edla. Plzeň však nepustila domácí prakticky do žádné příležitosti. Téměř dvě a půl minuty před závěrem začínají hrát kladenští hráči power-play a okamžitě jí využívá Příhoda ranou z dálky. Bohužel závěrečný tlak již vyrovnání nepřinesl, a tak série se znovu vyrovnala.

„Zápas rozhodlo několik momentů,“ snaží se najít příčiny porážky asistent trenéra Milan Maršner. „ V první třetině jsme byli lepší a mohli dát více než jeden gól, přesto jsme dokázali zvýšit na 2:0. Bohužel přišlo zřejmě sebeuspokojení a během pěti minut jsme třikrát inkasovali. Znovu jsme zabojovali, vyrovnali a věřili jsme, že třetí třetinu zvládneme. Bohužel přišla dvě zbytečná vyloučení a špatně ubráněná oslabení.  V závěru jsme sice snížili, mohli i vyrovnat, ale bylo již pozdě. Ale jsem přesvědčen, že se zkoncentrujeme na rozhodující střetnutí. Na druhé straně jsem rád, že v obou domácích utkáních jsme předvedli kvalitní hokejbal, který měl určitě vyšší úroveň než zápasy v Plzni.“

Stav série: 2:2

Branky:  4. Kohout (Štěpánik),  18. Špaček (D. Hnízdil), 29. D. Hnízdil (Kudela), 43. Příhoda (Kudela, D. Hnízdil) –  18. Slanec (O. Kejř), 19. J. Kejř z trestného střílení, 23. Pejchar (Vágner, Slanec), 34. Krch (Vágner), 35. O. Kejř (Pejchar, Krch).. Rozhodčí: Boháček – Kralovič..Vyloučení: 5 :5 navíc  Švarc ( Plzeň) 10 minut, využití 0:3, oslabení 0:0.

Sestava: Hájek –  Kudela, Dědič, Příhoda, Pliml, Soukup, Šícha,   –  Štěpaník, Schnaubelt,  Kohout –  Pražák, Šrámek, Ogurčák – Potěchin,  D. Hnízdil, Špaček..

Autor: (rc)


  1. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  2. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  3. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  4. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  5. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  6. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  7. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  8. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  9. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  10. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  11. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  12. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  13. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  14. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  15. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  16. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  17. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  18. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  19. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  20. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra