ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Stále jsme ve hře o postup, říká jasně Ivan Pihávek

Čtvrtek, 28. dubna 2016 09:00

Fotbalové jaro rychle utíká. Vždyť již máme za sebou polovinu odvetných utkání v amatérských soutěžích.  Stejně je tomu i v divizi, kde hraje SK Kladno. O zhodnocení jsem požádal trenéra týmu Ivana Pihávka.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stále jsme ve hře o postup, říká jasně Ivan Pihávek (Foto: KL)

Stále jste na druhé pozici s téměř stejným odstupem za vedoucími Lovosicemi jako po podzimu. Přesto však asi nebudete spokojený s vystoupením vašich svěřenců v předchozích utkáních?

Omyl. Já jsem spokojen! Hráči se snaží hrát fotbal, i když na druhé straně jsme se na začátku jara trápili s herním projevem.  Jestli někdo čekal, že budeme soupeře „válcovat“, tak se tímto stylem měly prezentovat hlavně Lovosice, které se výrazně posílily. Také se však trápí a prohrávají jako my. V našem týmu, jak známo nastaly personální změny, přišla zranění, disciplinární tresty, což se v prvních zápasech projevilo, ale tým si nyní patřičně sedá. Prohra třeba teď v Libiši nic neznamená. Udělali jsme individuální chyby, ale cellový výkon nebyl špatný a věřím, že se nadále budeme zlepšovat.  Víme, že jen těžko budeme nahánět Lovosice, ale chceme se soustředit na udržení druhého místa, i když přiznávám, že to bude obtížné.

Nicméně až na zmíněnou Libiš jste se střetávaly s celky z druhé poloviny tabulky či dokonce z chvostu. Před jarem jste doufali v dobrý vstup, což musíte přiznat, se nepovedlo?

Všechna mužstva včetně posledních Loun či Litvínova během zimy posílila kádry, kvalitně potrénovala a zlepšila se v taktice i kondici. I třeba další z ohrožených týmů, Vilémov, dokázal s námi držet krok celých devadesát minut. Stačí se podívat na výsledky. Jestliže na podzim se vyhrávalo tří až čtyřbrankovým rozdílem, tak na jaře mužstva vyhrávají buď o gól, nebo hodně často remizují.  Divizní soutěž a zvláště naše skupina B se hodně vyrovnala. Myslím si, že pro nás nebylo výhodou hrát s týmy ze spodku soutěže,. Na jaře sbírají tyto týmy stejný počet bodů jako favorité.

V předchozích sezónách nebývalo, aby favorité ztráceli body s relativně slabšími.  V současnosti žádné mužstvo nedominuje. Proč?

Vše záleží na možnostech jednotlivých klubů. I celky, které byly dole, sehnaly dobré hráče a doplnily kádr, dobyly „baterky“ a jsou najednou konkurenceschopní. Posílil třeba i Český Brod a teď patří k favoritům. Zkrátka přibývá týmů, která chtějí hrát o postup a nikdo nechce sestoupit! Naopak náš kádr se proti podzimu oslabil. Odešli Čížek, Kolmistr, P. Růžička. Nebrečím nad rozlitým mlékem, ale všichni ostatní hráči patřičně bojují a proto si držíme svůj standard.

Stále se nedaří vyřešit klíčový post hrotového útočníka. Přišel Jung, ale ten se stále adaptuje a navíc teď tři utkání kvůli vyloučení ve farmářské Lhotě nemohl hrát, a na hrotu se opět objevuje stoper Hanzlík. Přitom v dorostu má fantastickou střeleckou formu Radovan Kroutil s počtem 27 branek nejlepší střelec ČLSD! V rozhovoru před jarem jste říkal, že by měl dostat příležitost ve druhé polovině jarních odvet. Kdy uvažujete o jeho nasazení?

Vzhledem, k tomu, že po vyloučení v Libiši nebude k dispozici Pechr a Šíma má svalové potíže, je možné, že se objeví již nyní v Neratovicích. Nechtěl tříštit jeho výkonnost v ose dorost – áčko, protože starší dorost měl sestupové problémy. Ale body již nasbíral, tak o jeho nasazení se ještě budu radit s vedením mládeže. Je pravda, že jsem počítal s tím, že Standa Jung se bude více prosazovat v koncovce.

Vím, že kuloárově se hovořilo i o možnosti, že by mužstvo mohl posílit exkladenský Patrik Svoboda, který se neprosazoval v Dukle Praha ani na farmě v Benešově. Nakonec se nečekaně objevil v Novém Strašecí a potvrzuje, že je rozený kanonýr. Nemrzí vás, že se neobjevil v Kladně?

Já se přiznám, že jméno Svoboda slyším osobně v souvislosti s Kladnem poprvé. Kdyby měl zájem hrát u nás, tak by určitě šanci dostal. Víc nemám k tomu co říci.

Herní projev mužstva jde nyní nahoru. Nyní vás čekají až na Úvaly a trápící se Litoměřice mužstva, která jsou v první části tabulky.  Bude pro vás lepší, že se utkáte s týmy, která budou chtít hrát fotbal a ne jen bránit?

Přesvědčili jsme se, že i nyní v kvalitní Libiši, přestože jsme posledních dvacet minut hráli v deseti, tak jsme soupeře přehrávali. Těžká utkání nám budou vyhovovat více, než zápasy, kde musíme potvrzovat svoje kvality proti „slabším“ celkům.  Navíc se utkáme s mužstvy, ve kterých je řada odchovanců Kladna, takže to nebude jenom o tom, co hráčům řeknu v kabině. Všichni budou mít o motivaci více, dokázat svým kamarádům, že jsou lepší.  Je to otázka psychiky. Musíme mít pohodu a začít proměňovat gólové příležitosti.

Ve hře je ještě dvacet čtyři bodů. Zůstává cíl, stále se poprat o postup?

Jsme na druhém místě, které může být postupové, a jsme rozhodnuti za tím cílem jít! Hráči si skutečnost uvědomují, což vidím i na tréninku Na druhé straně, pokud se kýžená meta nepodaří splnit, tak hráčům hlavy trhat nebudeme…

Ale jeden závažný problém může nastat. V souvislosti s novým přestupním řádem začíná již během soutěže, 1. června, přestupní termín, ve kterém může hráč odejít do jiného klubu bez souhlasu mateřského klubu.  Nebojíte se, že hráč, který eventuálně dostane nabídku z jiného klubu, nepřistoupí v závěrečných zápasech k utkáním s maximální koncentrovaností?

Myslím si, že tyto myšlenky jsou tendenční.  Samozřejmě, že se může stát, že některý můj svěřenec se může ocitnout v jiném týmu, ale když vidím partu, která je v kabině, tak jsem přesvědčen, že všichni chtějí dotáhnout cíl do závěrečného konce! Jestliže někdo nasadil nepochopitelně přestupní termín během soutěže a navíc v jejím závěru, tak je to problém pro všechna mužstva.  Bude záležet na tom, jak hráči prokáží svoje klubové srdíčko!

Autor: (rc)


  1. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně – Rozdělově přinzáhraně života nezletilé osoby

  2. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  3. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  4. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  5. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  6. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  7. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  8. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  9. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  10. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  11. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  12. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  13. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  14. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  15. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  16. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  17. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  18. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  19. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  20. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau