ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Konečně první vítězství Rytířů po šedesáti minutách

Středa, 16. září 2015 20:53

Se třemi body se vracejí kladenští Rytíři z Mostu. V zápase, ve kterém po necelých třiceti minutách vedli již jednoznačně 1:5, se nakonec museli strachovat o vítězství. Přesto dokázali porazit HC Most na jeho hřišti tím nejtěsnějším rozdílem 4:5, a poprvé se mohou radovat z vítězství v normální hrací době.

rytiri-big
Konečně první vítězství Rytířů po šedesáti minutách (Foto: Rytíři Kladno)

HC Most – Rytíři Kladno  4:5 ( 1:1, 1:4, 2:0)

S přáním konečně vyhrát utkání za tři body, vstoupili Rytíři na led Mostu, kde se jim loni celkem dařilo. Ale úvod se začal vyvíjet úplně jinak, než si Kladeňáci představovali. Prakticky první vážnější střela po chybě obrany na Cikánkovu branku skončila hned za jeho zády. Dalecký sice o chvíli později jel sám na gólmana Horáka, ale ten se nenechal překvapit. Kritická chvíle pro hosty přišla ve 12. min, kdy domácí hráli dvojnásobnou přesilovku, ovšem zásluhou Cikánka svůj náskok nenavýšili. Ubráněné oslabení pomohlo Rytířům a to se potvrdilo hned v 16 min, kdy Rudovský po přihrávce Machače dokázal využít přesilovku. Gól nalil krev do žil hostujícímu celku, ale skóre se dokonce třetiny již neměnilo.

Co se nepovedlo v první třetině, to se přímo zázračně „urodilo“ během prvních osmi minut druhé části. Nejdříve Bílek zužitkoval přečíslení 2:1, potom Zajíc využil početní výhodu, když dostal ideální nahrávku od Stacha, následně se přidal další bek Slovinec Repe, kterému nabil Šilhavý a snovou osmiminutovku dokončil Machač. Hosté tak vyhnali z branky nadějného Horáka. V těchto chvílích byli domácí na ručník, a diváci čekali další branky v mostecké chvíli. Stačila vak chvíle nepozornosti a po pasu exkladenského Havlíčka snížil po brejku zkušený Kubinčák.

Určitě všichni se domnívali, že závěrečná část se bude dohrávat pouze z povinnosti. Ale Most s pěti hráči z Litvínova, včetně dalšího exkladeňáka Zemana, se nechtěli jen tak vzdát. Rytíři vsadili spíše na defenzívu, ale přišla nahrávka Havlíčka na Přeučila a ten si věděl rady. Mosteckým rázem narostla křídla a deset minut před koncem to bylo již jen o branku, když se před kladenským gólmanem prosadil znovu Přeučil. A zápas dostal nový náboj. Od té chvíli byli jasně lepší domácí. Hosté však stále odolávali. V poslední minutě Most začal hrát power – play a patnáct vteřin před koncem mohl HC vyrovnat, ale na Zemanovu nahrávku před Cikánka nedokázal nikdo dorazit. Rytíři si tak konečně připsali výhru v normální hrací době.

Musím přiznat, že jsem byl na infarkt,“ přiznal kladenský kouč Jindřich Lidický, který se stále potýká s virózou. „Po naší chybě jsme brzy inkasovali, ale pak jsme byli lepší a do konce třetiny vyrovnali. Ve druhé části jsme šli Bílkem do vedení a brzy přidali další branky. Bohužel pod dojmem jasného vedení jsme polevili a domácí dokázali naší nedůslednosti využít. Ve třetí části jsme se snažili více bránit, ale moc se nám to nedařilo. Most potvrdil, že má v kádru velmi dobré hráče, snížil na rozdíl branky a bylo otázkou, kdy vyrovná. Naštěstí jsme výhru s vypětím všech sil udrželi.

Branky: 2. Smolka (Mical, Přeučil), 30. Kubičáík (Havlíček, Řehoř, 46. Přeučil ( havlíček), 50. Přeučil (Smolka, Kubinčák) – 16. Rudovský (Machač, Repe), 21. Bílek (Stach, Zajíc), 27. Zajíc (Stach, Skuhravý, 28. Repe (Skuhravý, Strnad), 29. Machač (Kindl, Gutvald). Rozhodčí: Smitka – Štětina, Čížek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. Oslabení: 0:0. Diváci: 655.

Sestava: Cikánek – Růžička, Gutwald, Kehar, Repe, Zelingr, Zajíc, Kolařík – Rudovský, Skuhravý, Strnad – Dalecký, Stach, Bílek – Redlich,, Lukáč, Čurda – Kindl, Machač, Dvořáček – Šilhavý.

Autor: (rc)


  1. pozvánka

    Zítra zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  2. krimi

    Strážníci v Kladně nalezli ukradené auto z Prahy, policie hledá svědky

  3. krimi

    Kladenský agresivní postrach žen skončil za mřížemi, pátrání bylo odvoláno

  4. kultura

    Celým rokem zaječím skokem, výstava ve Vlastivědném muzeu města Slaný začíná už zítra

  5. kultura

    Kladenský Majáles, studentská oslava jara, vypukne už zítra v bývalých kasárnách

  6. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  7. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  8. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  9. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  10. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  11. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  12. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  13. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  14. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  15. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  18. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  19. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  20. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni