ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Z Kadaně se Rytíři vracejí s prázdnou kapsou

Sobota, 12. září 2015 20:36

Zakletý kadaňský led pro kladenské Rytíře stále trvá. Přestože v utkání vedli 2:0, nakonec prohráli 2:4, když hlavní příčinou byly hrubé chyby, které dělali hráči v defenzívě a nevyužívání brankových příležitostí.

SK Kadaň – Rytíři Kladno 4 : 2 (1:2, 1:0, 2:0)

DSCF8351-titulka
Ilustrační foto, autor: Jiří Hokův

Rytíři začali na neoblíbeném ledě, kde ještě nevyhráli náporem. Zatlačili domácí do obranné ulity a výsledkem bylo vyloučení kadaňského Havla. Již po 16 vteřinách se poprvé v sezóně gólově prosadil Bílek, když tvrdou ranou z úhlu prostřelil brankáře Hanuljaka. Následně začala serie vyloučených na obou stranách. Ve 13. min. hosté již vedli dvoubrankovým rozdílem, když Se prosadil zblízka Strnad. Ovšem pak přišla dvě vyloučení Kladeňáků během osmi vteřin a domácí po jedenácti vteřinách snížili zásluhou Mrázka. Strnad do konce úvodní části hry mohl získat pro Rytíře opět dvoubrankový náskok, ale svoji šanci nevyužil. Navíc se v 19. min zranil Mensator a nahradit ho musel Cikánek.

Po návratu ze šaten se týmy opět střídaly na trestných lavicích a v té chvíli byla hra hodně rozháraná. Po řadě nepřesností přišla nešťastná 33. min. pro Kladeňáky. Po zbytečné chybě v kladenské obraně se dostal k volnému puku Kůs a věděl si rady. Mohlo být ještě hůře. Při vlastní přesilovce se Rytíři dopustili další chyby a Chlouba s Tarokem ujížděli sami na Cikánka. Ten naštěstí zachoval klid a vyloženou příležitost domácích zlikvidoval.

V závěrečné části se domácí, i hosté snažili rozhodnout utkání. Blíže ke vstřelení branky byli hosté, ale Čurda nevyzrál na domácího gólmana. Následně šli domácí do čtyř a přišli rozhodující chvíle celého střetnutí. Po chybě v kladenských řadách ujel v oslabení Račuk a nedal Cikánkovi naději. A za půldruhé minuty bylo ještě hůře. Opět nedůslednost v hostujících řadách brejk 2: 1 a Tejnor do prázdné zvyšoval již na 4:2. Rytíři se nevzdali. V obrovském náporu musela Kadaň dvakrát po sobě faulovat a hosté hráli početní výhodu 5:3. Králem večera se však stal domácí gólman Hanuljak, který postupně vychytal Stacha, Bílka a Skuhravého! T6o byl konec kladenských nadějí, i když v samém závěru ještě hosté zkoušeli power – play. Kladno tak opět padlo na kadaňském ledě.

„Zápas se pro nás odvíjel velmi dobře. Brzy jsme vedli 2:0, komentuje utkání trenér Jindřich Lidický. „Domácí se ihned snížili a ve druhé třetině šťastně vyrovnali. Pak však přišla pasáž dvou našich velkých chyb a Kadaň se dostala do vedení 4:2, když třetí branku vsítila v oslabení. Mohli jsme zdramatizovat v závěru, kdy jsme hráli přesilovku 5:3, ale naše obrovské příležitosti vychytal Hanuljak. O tom, že máme problémy s koncovkou, víme a pracujeme na tom, ale jsem zklamán z hrubých chyb v defenzívě, které děláme.“

Branky: 13. Mrázek (Chlouba, Hejtman), 33. Kůs. (Havel, Račuk ), 51. Račuk, 53. Tejnor (Chlouba, Kůs) – 7. Bílek (Růžička, Stach), 12. Strnad (Stach). Rozhodčí: Petružálek – Rozlílek, Šmika. Vyloučení : 7: 5, navíc Chrpa 5 plus DKU – Zajíc 5 plus DKU, Růžička 10 min. využití::1:1, oslabení 1:0.. Diváci: 590.

Sestava: Mensator (19. Cikánek) – Růžička ,Gutvald, Kehar, Repe, Posmyk, Zajíc, Kolařík – Dvořáček, Skuhravý, Rudovský – Kindl, Stach, Bílek – Dalecký, Machač, Čurda – Redlich, Lukáč, Strnad

/rc/


  1. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  2. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni

  3. pozvánka

    Již zítra můžete oslavit den země v Zooparku Zájezd

  4. info z radnice

    Slaný se opět zapojí do akce „Den země“

  5. zprávy

    Učitele/ky, asistenty/ky přijme ZŠ škola ve Svárově s tradicí od roku 1905

  6. sport

    Fitness ráno pro dámy v Royal Fitness

  7. krimi

    Speed Marathon 2024, akce zaměřená na měření rychlosti, víme kde to bude, už zítra

  8. zprávy

    Strážníkům v Kladně se podařilo najít odcizeného psa, ukradl ho bezdomovec

  9. info z radnice

    Královské město Slaný opět podpoří zájmové organizace a spolky

  10. zprávy

    Klapod je zpět, poznejte osobnosti Kladna, Vránu našli v hospodě

  11. zprávy

    Vyhrajte se Zooparkem Zájezd, unikátní dokument stojí za zhlédnutí

  12. pozvánka

    Den země Kladno oslaví v Zahradě Kladenského zámku

  13. pozvánka

    Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi vypukne už za 10 dnů

  14. video

    Záchranářská ulička neboli ulička pro život, její zneužití je porušením zákona

  15. pozvánka

    Výstava v zámecké Galerii Kladna dá nahlédnout do tajemství a nekonečna

  16. krimi

    Kontroly rychlosti, technického stavu vozidel a předpisů všeobecně, budou pokračovat

  17. zprávy

    V Kladně trhy pokračují opět ve středu, ve Slaném budou mít premiéru 19. dubna

  18. zprávy

    Dokument o přírodě Arizony má po premiéře, Zoopark zájezd měl svého člověka v expedici

  19. pozvánka

    Spousta zábavy pro malé i velké, to bude tradiční pálení Čarodějnic na Mayrau

  20. zprávy

    Městská policie Slaný hledá nové kolegy