ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Případ napadeného strážníka v baru ve Slaném se zřejmě komplikuje

Čtvrtek, 9. července 2015 00:17

V úterý jsme informovali o případu, kdy podle policie došlo v jednom ze slánských barů k napadení strážníka. Incident šetří kriminální policie. Kladenským listům se ozvali svědci celé události, kteří onu dramatickou noc vidí poněkud odlišně.

Hlídka městské policie byla vyslána do baru ve Fortenské ulici (Foto: KL)

 

Minulý pátek v noci byla hlídka městské policie vyslána do baru ve Fortenské ulici, kvůli rušení nočního klidu. Zde podle dosavadních informací došlo k napadení strážníka, který musel na svoji obranu použít dokonce kasr. Barmanka Kateřina, přítelkyně provozovatele Davida, který byl obviněn z útoku a zatčen, nám však sdělila poněkud odlišné informace: „Ten večer jsem v baru slavila narozeniny, na kterých se sešlo asi dvacet hostů. Po 22. hodině přijela hlídka městské policie s tím, že dostali hlášení o nadměrném hluku. Se strážníkem jsme se domluvili, že hudbu ztlumíme, což se také stalo. Poté hlídka odjela,“tvrdí Kateřina.

Jak a kdy tedy podle ní došlo k incidentu? „Za hodinu se strážníci vrátili, jeden z nich začal křičet na hosty, kteří stáli venku. Došla jsem tedy pro svého přítele, aby přišel situaci vyřešit. Strážník na něho začal také křičet, tak mu přítel sdělil, že se s ním za těchto okolností nebude bavit a odešel dovnitř podniku. Strážník vešel za ním, chytil ho za pravé rameno, otočil k sobě a strčil do něho, to samé udělal přítel, ale jen proto, aby se bránil. Poté šel za strážníkem ven, aby si vše vyjasnili, jenže ten vytáhl kasr a začal stříkat na všechny hosty v okolí dveří a baru. Jako prvního zasáhl mého strýce, poté kamarádku a nakonec i mně. Kamarádka byla krátce poté převezena do nemocnice, kde došlo k potratu,“ říká Kateřina.

Podle policie strážníka poté, co použil kasr, napadlo několik dalších hostů, kteří jej povalili na zem a kopali do něho. I tento moment Kateřina popisuje: „Poté, co strážník použil kasr, přiběhl do baru kamarád, který stál venku. Je to malý a drobný kluk, oproti onomu strážníkovi. Ptal se ho, proč se takhle chová, když k tomu nemá žádný důvod. Ten ale vytáhl obušek a kamaráda udeřil do pravé části obličeje, shodil ne zem, klekl si na něho a udeřil ho pěstí do zad. V ten moment zasáhl můj přítel, který se snažil strážníka odtrhnout. To už ale přijela státní policie a záchranka, která odvezla kamaráda s tržnou ranou na obličeji do nemocnice,“ vzpomíná dál Kateřina.

Podle Kateřiny policie nařídila strážníkovi, aby z místa odešel, ten ale neuposlechl a dál provokoval. Přesto nakonec policie spoutala a odvezla do cely osmatřicetiletého Davida. „Když jsem vyšla ven z baru, ležel přítel na zemi a asi čtyři policisté ho poutali. Když ho nakládali do auta, něčím ho praštili a utrpěl tržnou ránu na hlavě, což potvrzuje i lékařská správa. Odvezli ho do cely a hodinu nechali bez ošetření a bez trička, v těsných poutech,“říká Kateřina. „Později si vše přebrala kriminální policie, která vyslechla svědky a vše zdokumentovala,“ dodává.

Já osobně jsem u akce nebyl. Přijel jsem na místo až po incidentu, v té době se už nikdo nepral. Odvezl jsem zraněného strážníka k ošetření. Mohu tedy jen potvrdit, že slánský strážník byl ošetřen a bylo mu doporučeno sedm až deset dní klidu s tím, že může jít i na neschopenku,“ řekl Kladenským listům Martin Andrš, který je pověřený vedením Městské policie Slaný k jednání s médii.

Veškeré důkazní materiály, včetně kamerových záznamů, jsme poskytli kriminální policii. Všichni zúčastnění se podrobili výslechu. Tomu se podrobil i náš strážník a jeho kolegyně, která byla také na místě incidentu. Více informací k této věci nemám,“ dodal Martin Andrš.

Strážník utrpěl, podle policie, lehké oděrky a pohmožděniny, osmatřicetiletý David a čtyřiadvacetiletý návštěvník baru jsou podezřelí z přečinu násilí proti úřední osobě. Zatím, protože slánští kriminalisté budou nyní prověřovat záznamy z kamerového systému a vyslýchat další svědky. „Samozřejmě nevylučujeme změnu právní kvalifikace,“ uvedla mluvčí policie Michaela Nováková.

Hlídka městské policie byla vyslána do baru ve Fortenské ulici (Foto: KL)
Autor: spi – vib

.


  1. pozvánka

    Zítra zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  2. krimi

    Strážníci v Kladně nalezli ukradené auto z Prahy, policie hledá svědky

  3. krimi

    Kladenský agresivní postrach žen skončil za mřížemi, pátrání bylo odvoláno

  4. kultura

    Celým rokem zaječím skokem, výstava ve Vlastivědném muzeu města Slaný začíná už zítra

  5. kultura

    Kladenský Majáles, studentská oslava jara, vypukne už zítra v bývalých kasárnách

  6. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  7. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  8. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  9. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  10. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  11. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  12. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  13. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  14. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  15. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  18. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  19. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  20. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni